Gandul.info
Cătălina Mănoiu
3518 vizualizări 15 dec 2017

„Nu am ce să comentez pe această temă. Eu acţionez în baza mandatului dat de Congres care a hotărât, la propunerea mea, susţinerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Eu sunt preşedintele PNL şi preocuparea mea este ca partidul să ajungă la forţa necesară pentru a putea învinge PSD", a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze declaraţiile lui Viorel Cataramă, care a afirmat că partidul lui Dacian Cioloş este o declaraţie de război făcută PNL.

Contactat de MEDIAFAX, fostul premier Dacian Cioloş a refuzat să comenteze declaraţia lui Viorel Cataramă.

„Nu am ce să comentez. Eu am altă treabă", a declarat Cioloş.

„Constituirea acestui partid reprezintă o declaraţie de război a domnului Cioloş făcută către PNL pentru că PNL este partidul care în ultimul an a înregistrat o creştere constantă şi organică de la 20 % la aproape 30%”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Viorel Cataramă a afirmat că „unii, aşa numiţi 'prieteni'”, în loc să se înscrie în PNL pentru a ajuta partidul să crească, înfiinţează o nouă formaţiune pentru a rupe din electoratul liberalilor.

„Cred că încolonarea domnului Ludovic Orban, în spatele lui Dacian Cioloş, la conferinţa de presă în care fostul premier a anunţat constituirea unui nou partid reprezintă o greşeală pentru că în acest moment domnul Cioloş a devenit principalul nostru inamic sau adversar (...) Doreşte să smulgă electorat de la PNL”, a spus Cataramă.

Cataramă a mai spus că dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine, „în mod evident", partidul lui Dacian Cioloş înseamnă fie că preşedintele şi-a pierdut încrederea în PNL, fie poate fi interpretat ca „un gest de ostilitate” faţă de liberali.

„Domnul Klaus Iohannnis nu ar fi ajuns preşedintele Românie, dacă nu ar fi fost susţinut de PNL. (...) Ar fi bine ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţia României, (...) în condiţiile în care va exista un parteneriat clar între PNL şi Klaus Iohannis. (Dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine partidul lui Dacian Cioloş-n.r.) cred că vor exista discuţii serioase în PNL şi nu exclud ca posibilitate teoretică şi numai în aceste condiţii clar stabilite ca PNL să aibă un alt candidat la preşedinţie”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Cataramă a afirmat că liderul opoziţie este preşedintele PNL, Ludovic Orban, iar cei care doresc să îşi aroge această poziţie „vor avea parte de ostilitarea politică a PNL”.

Citește și: