Cristian ANDREI
12636 vizualizări 9 iul 2012

Premierul Victor Ponta i-a dat replica Angelei Merkel, după ce cancelarul Germaniei a declarat că statul de drept a fost încălcat "în mod inacceptabil" în România.

"Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie. Cred că din punct de vedere politic creştin democraţii germani îl sprijină pe Traian Băsescu fără să ştie toate abuzurile şi toate încălcările pe care le-a comis Traian Băsescu. Doamna Merkel şi creştin democraţii germani, pentru că doar ei ţin partea domnului Băsescu, sunt cei care au crezut totdeauna în austeritate, în tăieri. E adevărat, mai multă austeritate în România şi Grecia şi în Italia şi Spania, mai puţin la dânşii. Până la urmă, nimeni nu poate după 29 iulie să conteste dreptul poporului român de a se pronunţa asupra preşedintelui României. ", a spus Victor Ponta.

"Angela Merkel a spus ce a vorbit cu Traian Băsescu. Cred că Merkel s-a informat doar de la Traian Băsescu. (...) Din cauza minciunilor lor cu lovituri de stat, lumea îşi închipuie că suntem prin Siria aici. Eu nu m-am apucat să dau telefoane să-l pârăsc pe Traian Băsescu la liderii europeni", a mai spus Ponta.

Premierul a mai declarat că nimeni în Europa nu va putea contesta un vot democratic, care va fi exprimat la referendum.

"Exact standardele care se aplică în Europa vreau să se aplice şi României, nu la noi sunt reguli speciale, trebuie să stea Băsescu şef. S-a schimbat şi preşedintele Franţei şi primul ministru al Spaniei, s-a schimbat şi primul ministru al Italiei, asta înseamnă democraţie. Sau în România nu ai voie să faci democraţie şi să rămână Băsescu că vorbeşte la telefon? Foarte bine, o să vorbim şi noi la telefon", a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că va merge la Berlin, după vizita la Bruxelles, pentru a discuta cu Angela Merkel, însă nu a precizat o dată exactă.

Citește și: