7 vizualizări 21 oct 2008

Oana Zăvoranu şi Aurelian Temişan l-au lăsat baltă în ultimul moment pe Corneliu Vadim Tudor. Ludovic Orban a trecut Rubiconul, iar Crin Antonescu a refuzat să numere femeile altora. Lavinia Şandru s-a despărţit de Cozmin Guşă, pe motiv de impotenţă electorală a PIN.

Ieri a expirat termenul de depunere a candidaturilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie şi, previzibil, ştirile grele au venit din Capitală. Prima lovitură: când să renunţe la silicoane, pe Oana Zăvoranu a părăsit-o curajul şi a decis că e mai bine să facă în continuare ceea ce ştie mai bine, adică show-biz, pentru că e „o artistă pursânge”. A abandonat politica, mărturisind că are „toată jena faţă de preşedintele Vadim”, căruia n-a avut curaj să-i dea vestea proastă în faţă. Dar veştile rele circulă repede. „Să fie sănătoasă, noi îi dorim succes, nu ţinem cu forţa pe nimeni”, a comentat liderul PRM, care n-a mai avut puterea să se refere şi la Temişan.

Show-ul mediatic pierde cu siguranţă prin absenţa lui Zăvoranu, dar mai sunt speranţe. Spre exemplu, în Colegiul 25, Elena Udrea (PD-L) va lupta direct pentru un post de deputat cu pesedista - cântăreaţă Luminiţa Anghel. Liberalul Ludovic Orban, care a anunţat ieri dimineaţa, la depunerea listelor, că „zarurile au fost aruncate”, are viaţă grea în Colegiul 3, unde îi e contracandidat Marius Marinescu, fost „Bideu”, fost „Buldogul lui Băsescu”, actual protector al chiriaşilor din casele naţionalizate, fără respect pentru dreptul proprietarilor.

Candidatura lui Marinescu a produs vrie în PNL. Iniţial, organizaţia de Bucureşti, ostilă lui Bogdan Olteanu, şi-a folosit pilele pe lângă Marian Vanghelie, şeful PSD din Capitală, încercând să-l convingă pe primarul „de la 5” să-l pună pe Marinescu să se bată cu şeful Camerei Deputaţilor. Pilele lui Olteanu la PSD au fost însă mai puternice, astfel că Orban s-a trezit el în colegiu cu senatorul conservator. Şeful Camerei Deputaţilor a scăpat, având contracandidaţi nişte necunoscuţi.

Bătaie între caţe în Colegiul 4

Pentru Crin Antonescu, sexul în politică e nerelevant, astfel că nu va avea nicio problemă să se lupte pentru un fotoliu de senator cu fostul său coleg de partid, Ionuţ Popescu (PD-L), şi Răzvan Theodorescu (PSD). Nu se ştie dacă la fel gândeşte şi pesedistul Cristian Diaconescu, diplomat, fost ministru de justiţie, aflat în competiţie cu interpreta Dida Drăgan, de la PNL. În Colegiul 4 se anunţă „o bătaie între caţe”, după cum spunea un lider politic, între Şerban Nicolae (PSD) şi Anca Boagiu (PD-L). O competiţie împotriva naturii este cea din Colegiul 7, dintre jurnalistul Cristian Ţopescu (PNL) şi fostul şef al spionilor Ioan Talpeş (PD-L). Deşi acesta urma să îl doboare în luptă dreaptă pe Dan Voiculescu, democrat-liberalii l-au trimis pe fostul pesedist Răzvan Ionescu să-l elimine pe liderul PC din cursă.

Lavinia Şandru, independentă în Cotroceni

Uninominalul a despărţit un cuplu politic ce părea sudat pe vecie: Lavinia Şandru şi Cozmin Guşă.

Şandru a anunţat ieri, cu durere în suflet şi în glas, că a demisionat din PIN şi va concura ca independent în Colegiul 22 din Cotroceni, unde sunt înscrişi Corneliu Ciontu (PC), Alina Gorgiu (PNL) şi Elena Munteanu (PD-L). Ea a explicat că va participa la cursa electorală ca independent, deoarece PIN nu are forţa să obţină trei senatori şi şase deputaţi, pentru a putea deveni partid parlamentar. Despărţirea e doar formală: „Îmi propun să duc în Parlament, mai departe, spiritul PIN – anticorupţie, oameni de calitate şi ofensivă împotriva imbecalizării“.

Citiţi în ediţia de astăzi şi articolul:

CNA şterge candidaţii din pauzele publicitare
 

 

 

Citește și: