Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu a primit „niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere”. Precizarea făcută de Administraţia Prezidenţială în numele şefului statului după miezul nopţii, o premieră în materie de comunicare la Palatul Cotroceni, a venit ca reacţie la „ceea ce un post TV susţine că sunt stenograme din cazul „Mircea Băsescu - Sandu Anghel” pe care le-a difuzat marţi”. 

Mai exact, postul Antena 3 a prezentat mai multe fragmente a căror sursă indicată a fost DNA şi care ar surprinde momentul în care s-ar fi încercat flagrantul şantajului reclamat de Mircea Băsescu. Anterior, acelaşi post de televiziune a difuzat imaginile care îl incriminau pe fratele preşedintelui, imagini puse la dispoziţie de avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, cel care în calitate de apărător are acces la dosarul din care ar trebui să facă parte şi aceste noi stenograme.

Fragmentele prezentate ar reconstitui momentul încercării de a-i surprinde în flagrant familia lui Sandu Anghel şantajându-l pe Mircea Băsescu. Din discuţii reiese că familia lui Bercea Mondial ar  vrea, pentru a-şi recupera banii daţi anterior în încercarea de a trafica influenţă, să ajungă la o înţelegere cu fratele preşedintelui, care cere răgaz ca să facă „nişte planuri”. El insistă că nu are bani, iar când i se repetă insistent că a fost filmat în timpul dicuţiilor cu membrii clanului Bercea, înregistrări care ar putea fi date DNA, se apără spunând că „atâtea s-ar putea să le fi spus”.

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi nu am primit niciun ban şi niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenţie de reducere a pedepsei în instanţă şi nici pentru vreo graţiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban şi niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo graţiere. De altfel, pedepsele aplicate de instanţele de judecată lui Sandu Anghel şi altor membri ai familiei lui dovedesc că justiţia a funcţionat doar sub imperativul legii”, precizează, în replică, preşedintele al cărui nume este invocat în mai multe rânduri de rudele lui Bercea pe parcursul discuţiei.

 

Citește și: