Cristian ANDREI
1659 vizualizări 27 apr 2015

Prima reacţie după ce Klaus Iohannis a cerut vineri Parlamentului să modifice regimul incompatibilităţilor, deoarece ”afectează administraţia şi capacitatea sa de a lucra în serviciul comunităţii”, a venit din partea noului preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate, Ciprian Ciucu.

”Este necesar şi ca forul legislativ să asigure un cadru legal care să permită o funcţionare eficientă a administraţiei. Lipsa de claritate a legislaţiei, cum este, spre exemplu, cazul celei privind incompatibilităţile, afectează administraţia şi capacitatea sa de a lucra în serviciul comunităţii”, se arată spre finalul mesajului lui Iohannis, transmis vineri cu prilejul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

După ce gândul a scris despre mesajul preşedintelui Iohannis, Ciprian Ciucu a reacţionat pe pagina sa de Facebook.

”Nu e nimic neclar in Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Neclară este atitudinea acelora care vor ca aleşii să se afle legal în cât mai puţine situaţii de conflict de interese, deci de incompatibilitate”, a scris preşedintele Consiliului Naţional de Integritate.

În luna februarie, Ciprian Ciucu a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional de Integritate, el fiind reprezentantul societăţii civile în acest for. Ciucu este director de programe şi membru al Consiliului director al Centrului Român de Politici Europene.

Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ aflat sub control parlamentar exercitat de Senatul României, cu activitate nepermanentă, format pe principiul reprezentării egale a tuturor categoriilor de persoane supuse verificărilor. CNI este organismul care monitorizează activitatea Agentiei Naţionale de Integritate şi  propune Senatului numirea şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citește și: