Andreea Tobias
Kiss Edit
3801 vizualizări 6 nov 2014

Deputatul Horia Grama a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în zonele româneşti din Covasna, unde PSD a obţinut rezultate "bune” şi în primul tur, campania va fi făcută de acum "din uşă în uşă", pentru a maximiza rezultatele şi pentru a creşte prezenţa la urne, iar pe partea maghiară strategia va fi stabilită în zilele următoare.

Potrivit lui Grama, UDMR gestionează cel mai bine zona maghiară, iar dacă l-ar fi susţinut în mod direct pe Victor Ponta, PSD "nu ar fi avut emoţii în judeţul Covasna".

"În schimb va fi mai greu acum, dacă UDMR face noncombat în această campanie. Totuşi, UDMR este principalul reprezentant al comunităţii maghiare şi ştie cel mai bine să transmită nişte informaţii şi opţiuni. Evident, am fi avut mai multe mijloace cu UDMR, însă ne descurcăm şi fără, vom munci mai mult cu mijloacele noastre pentru a-i convinge pe maghiari să-l voteze pe Victor Ponta”, a afirmat preşedintele PSD Covasna.

Grama a adăugat că poziţia de "noncombat" nu i se pare "normală şi corectă", deoarece UDMR este implicată într-o coaliţie şi trebuia să asume o poziţie.

În opinia preşedintelui PSD Covasna, există argumente pentru care maghiarii să îl voteze pe Victor Ponta, precum alocarea unor resurse importante pentru dezvoltarea localităţilor, majorarea pensiilor şi întregirea salariilor bugetarilor.

Conducerea UDMR s-a întrunit, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide pe cine va sprijini Uniunea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

În urma şedinţei, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

Kelemen Hunor a câştigat primul tur al alegerilor în judeţul Covasna, obţinând 50,41% din voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis, cu 14,96% din voturi, pe locul al treilea aflându-se Victor Ponta, cu 13,69%.

 

Citește și: