677 vizualizări 16 iul 2019

„O felicit pe Ursula von der Leyen pentru alegerea ei în fucnţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aştept o cooperare strânsă pentru o Europă mai puternică!”, a scris Klaus Iohannis, marţi, pe Twitter.

Cioloş: Acum e momentul să reînnoim Europa

Dacian Cioloş a felicitat-o pe Ursula von der Leyen, precizând că acum este momentul să reînnoim Europa, pentru a deveni puternică şi unită.

„O felicit pe Ursula von der Leyen pentru alegerea sa ca preşedinte al Comisiei Europene! Acum este momentul să reînnoim Europa. Cetăţenii ne-au sprijinit ferm ambiţia pentru o Europă puternică şi unită. Avem un mesaj pentru Ursula von der Leyen: Haideţi să facem acest lucru împreună!”, a scris Dacian Cioloş, marţi, pe Facebook.

Orban: Pentru noi este o victorie

Ludovic Orban a declarat că este o victorie faptul că Ursula von der Leyen a fost aleasă, marţi, în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, precizând că acum PNL va putea avea o relaţie de parteneriat cu aceasta pentru a susţine interesele României.

„Pentru noi este o victorie. E o alegere care va ajuta PNL să aibă o relaţie de parteneriat cu preşedintele CE, să poată să susţină interesele României. De exemplu să crească în buget subvenţiile la hectar pentru fermierii din România. Să menţinem fondurile de coeziune, să obţinem un acces mai facil pentru finanţările din bugetul UE, de exemplu dfomeniul cercetării”, a afirmat Ludovic Orban, marţi, la TVR 1.

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen, propusă pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene de către Consiliul European, a primit 383 de voturi favorabile, 327 de voturi împotrivă, iar 23 de eurodeputaţi s-au abţinut de la vot, a anunţat Parlamentul European.

 

Citește și: