Alexandru Costea
1455 vizualizări 17 apr 2019

”Ştiţi, este o vorbă românească : scapi de dracu, da-i de tasu, cam aşa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privinţa propunerea Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român şi este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite OUG privind amnistia şi graţierea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat fiind ce părere are despre cele trei propuneri pentru a intra în guvern.

El a mai spus că are încredere în ceea ce va face preşedintele României.

”Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toţi codaşii, agramaţii, analfabeţii funcţionali şi incompetenţii care au ajuns pe uşa din dos la putere şi să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a mai spus Orban, chestionat cu privire la o eventuală restructurare a Executivului”, a mai spus Orban despre o eventuală restructurare a Executivului.

Propunerile PSD, stabilite în şedinţa CEx, sunt Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei, în locul lui Tudorel Toader, Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb şi Liviu Brăiloiu la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Sorin Dumitraşcu, FSANP: Propunerea lui Eugen Nicolicea la Justiţie, o manevră politică

Sorin Dumitraşcu, preşedintele sindicatelor din penitenciare, spune că propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiţiei ar putea fi o ”manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma.

”Sper că desemenarea lui Eugen Nicolicea ca înlocuitor potenţial al lui Tudorel Toader este doar o manevră politică şi că vom afla în zilele următoare numele adevăratei propuneri pentru funcţia de ministru al Justiţiei”, a spus Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-o declaraţie dată MEDIAFAX.

Dumitraşcu mai spune despre Nicolicea că este ”unul dintre artizanii subminării justiţiei” şi aminteşte de ”prieteniile acestuia cu infractori de calibru, începând cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Dobreta Turnu Severin în 2006”.

Liderul FSANP spune că la acea vrmee directorul penitenciarului a fost demis tocmai ”pentru aceste ilegalităţi”. El pune sub semnul întrebării şi studiile în Drept ale lui Nicolicea şi credibilitatea celui care ”a început să fie interesat apoi de influenţarea justiţiei”.

De asemenea, liderul de sindicat spune că ”doi ani mai târziu, în 2008, Eugen Nicolicea, profitând de aceeaşi calitate de parlamentar citea fără drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea, care-i era naş şi pentru care se cerea la acea vreme urmărirea penală în parlament, după care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apăra”.

Dumitraşcu face referire la ”istoria recentă” care-l priveşte pe cel propus la Justiţie şi spune despre el că”sunt uşor de dovedit acţiunile pro-infractori şi anti-justiţie ale acestuia”, fiind ”toate semnele că Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori în politică”, mai spune şeful FSANP.

”Nu ştiu dacă şi cu cât a fost plătit pentru asta, dar, prin comportament, aminteşte de politicienii care, în anii 70 sprijineau mafia italiană”, mai spune Dumitraşcu.

USR-PLUS: Iohannis să refuze numirea lui Nicolicea la Justiţie: Un impostor fără pregătire temeinică

Liderii Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, i-au cerut lui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, despre care afirmă că este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiţiei şi ”un impostor fără pregătire juridică teme”

”Dacian Cioloş şi Dan Barna, îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiţiei, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcţie atât de importantă în statul român”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR-PLUS.

Potrivit semnatarilor, Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din puşcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoşi şi violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracţiuni.

”Acest om în această poziţie este un real pericol pentru siguranţa famililor noastre şi pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei are un singur scop, adoptarea ordonanţelor de urgenţă care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianţa USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuşi să scape de lege”, se mai arată în comunicat.
 

 

 

 

Citește și: