8 vizualizări 11 mar 2008

Senatorul PD-L Radu Berceanu spune că premierului Călin Popescu Tăriceanu „i s-a urcat la nas”, pentru că, dacă preşedintele Traian Băsescu îi scrie o scrisoare, şeful guvernului se ofuschează şi devine „obraznic şi arogant”.

„Tăriceanu a ajuns un mare şmecher. Dacă îndrăzneşte să îi scrie o scrisoare preşedintele României, se ofuschează şi devine obraznic şi arogant”, declară Radu Berceanu. Senatorul PD-L a susţinut că Tăriceanu se află în apropierea lui Adrian Năstase într-un posibil „top al aroganţei”.La polul opus, preşedintele PSD, Mircea Geoană, crede că scrisoarea adresată de şeful statului premierului Tăriceanu, reprezintă o acţiune electorală, sub egida PD-L, în care se foloseşte o lege dată de PD ca armă de atac împotriva foştilor parteneri de guvernare, liberalii.

„Scrisoarea domnului Băsescu face parte din strategia PD-L, de a încerca să folosească o lege a PD ca armă de atac împotriva PNL. Ar fi trebuit să trimită Sulfina Barbu această scrisoare, ca să se închidă cercul acestei chestiuni”, a opinat liderul PSD. O reacţie similară are aliatul PNL – UDMR. Preşedintele formaţiunii, Marko Bela, consideră demersul preşedintelui Traian Băsescu de a-i solicita premierului Călin Popescu Tăriceanu să anuleze taxa de primă înmatriculare drept un gest de campanie.

„Eu cred că şi preşedintele ştie că suntem în campanie, când am văzut această scrisoare am desluşit şi acest mesaj. Suntem în campanie şi probabil că preşedintele a considerat că a fost prea conciliant, săptămâna trecută, cu Pactul pentru educaţie, alte acţiuni, mesaje foarte conciliante între partide, între cele două palate şi, totuşi, suntem în campanie”, a declarat liderul UDMR, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citește și: