Marius Fratila
641 vizualizări 5 aug 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că a observat că la posturile tv sunt analişti care intoxică populaţia vorbind despre referendumul din 29 iulie şi despre listele electorale din instrucţiunile primite prin radio de la Vocea Rusiei, nu raportându-se la legile româneşti.

"Observ că pe televiziuni am văzut foarte mulţi analişti, unii chiar profesori pe la SNSPA alţii pe unde au putut şi ei foarte mulţi jurnalişti care preiau insistent instrucţiunile pe care le primesc prin postul de radio Vocea Rusiei. Este lamentabil, dar în acelaşi timp educativ (...) Nu vreau să îmi imaginez unde va ajunge credibilitatea României pe pieţele financiare internaţionale şi pe piaţa internă dacă se va continua acest proces de intoxicare, care îmi pare rău, are foarte multe mesaje preluate de la Vocea Rusiei. Poate preluaţi mesaje din presa occidentală, sunt mai adevărate şi mai apropiate de noi. Sunt realmente îngrijorat de prelungirea acestei crize şi de modul cum se transmit mesaje mincinoase şi de incitare a populaţiei, de ţinerea populaţiei sub tensiune în condiţiile în care nimeni la televiziuni nu vrea să vorbească pe citirea legilor, ci prin instrucţiunile primite prin Vocea Rusiei", a susţinut Băsescu, într-o conferinţă de presă la sediul său de campanie.

El a ţinut să facă şi un apel la mass-media să informeze corect, bazându-se în aprecieri pe citirea legilor cu privire la alegerea şi destituirea preşedintelui.

"Am făcut un apel la mass-media. De celelalte probleme, intră în atribuţiunile mele când mă întorc la Cotroceni, dar ştiu multe", a spus el.

De asemenea, Băsescua ţinut să menţioneze că nu a făcut referire la guvernul de la Moscova în aprecierea sa.

"Am pomenit un post de radio, nu Guvernul Rusiei, nu autorităţi, nu minister de externe. Aici m-am adresat numai mass-mediei, am făcut un apel să vorbim după legi, ca să nu confuzăm populaţia", a afirmat el.

De asemenea, el a ţinut să sublinieze că nu va pleca în vacanţă pe perioada până la pronunţarea Curţii Constituţionale pentru a putea să informeze corect populaţia.

 

Citește și: