Marian Buga - Mediafax
Andrei Luca POPESCU
2124 vizualizări 29 iul 2012

Călin Abrudan, primarul PNL din oraşul Ineu, judeţul Arad, le-a trimis o scrisoare locuitorilor, în care le spune, printre altele, că străzile din oraş vor fi asfaltate în funcţie de procentul de prezenţă la vot la REFERENDUM 2012. Străzile de pe care oamenii merg în număr mai mare la vot vor avea prioritate în bugetul de asfaltări pe 2013.

Scrisoarea a fost trimisă locuitorilor din Ineu în ultimele zile, inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind pusă în cutiile poştale. În document, primarul Călin Abrudan îi îndeamnă pe localnici să meargă la vot, enumerând o serie de "motive", respectiv reproşuri la adresa lui Traian Băsescu.

Primarul Călin Abrudan le propune oamenilor o "provocare". "Vă propun o provocare: în funcţie de procentul de participare la vot pe fiecare stradă din Ineu, la votul de la referendum şi la votul din toamnă, vom avea împreună un grafic cu străzile unde vom începe asfaltarea. (…) Ineul va fi ajutat de guvernul USL, începând de duminică, când noi toţi vom scăpa de Băsescu ", se arată în scrisoare.

Primarul Călin Abrudan a declarat, pentru gândul, că dacă ar putea da legi, ar introduce obligativitatea mersului la vot şi că nu i se pare nimic în neregulă că locuitorii din Ineu vor avea străzi asfaltate în măsura în care ies la vot, la referendum.

„Eu vreau să premiez spiritul civic, nu le-am spus cum să voteze. Anul viitor, când o să construim bugetul, o să ţinem cont de tot ce înseamnă spirit civic, de la ieşitul la vot până la esteticul din faţa casei fiecăruia. E doar o chestiune civică, nu fac presiuni pe nimeni”, a declarat primarul Călin Abrudan.

Primarul a mai explicat că în scrisoare nu s-a referit doar la mersul la vot la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, ci şi la alegerile parlamentare care vor urma, la toamnă.

„Eu consider că în 1989 au murit oameni pentru dreptul nostru la vot şi dacă eu aş fi legiuitor, dar nu sunt, sunt doar primar, aş introduce obligativitatea mersului la vot. Îndemn oamenii să voteze prin soluţiile pe care le am la nivel local. Nu contează cum votează, e important ca lumea să vină la vot, pentru că e un drept al nostru, pentru care înaintaşii noştri s-au sacrificat”, a spus Abrudan, pentru gândul.

Bugetul anual al Primăriei din Ineu este de aproximativ 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), din care pentru asfaltări ar putea fi alocaţi în jur de 1,5 milioane de lei (330.000 de euro), conform primarului Abrudan. De aceşti bani, ar putea fi asfaltaţi cam 3 kilometri de drum, ceea ce este mult pentru un orăşel ca Ineu, consideră primarul.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie, Călin Abrudan a promis că va asfalta cel puţin două străzi pe an.

Citește și: