Clarice DINU
7799 vizualizări 30 iul 2012

Preşedintele suspendatTraian Băsescu a declarat astăzi că cei care "au organizat lovitura de stat, eşuată la referendum, trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului". El a precizat că speră să fie chemat la Parchet, ca urmare a plângerii penale a USL, ocazie cu care va explica de ce a spus că este vorba de o lovitură de stat.

Cât priveşte rezultatele referendumului, Băsescu a spus că aceastea relevă că "românii în majoritatea lor, 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus NU propunerii de suspendare". "Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni, nu doar 7 milioane", a spus Băsescu. El a adăugat că o concluzie a referendumului a fost "că în societatea românească s-a creat o falie uriaşă care devine principalul risc pentru naţiunea română"

Gândul a transmis LIVE TEXT.

-  Aş remarca faptul că românii în majoritatea lor, 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus NU propunerii de suspendare. Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni, nu doar 7 milioane.

- Am luat notă că românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv ascunderea sub o poleială lovitura de stat.

- Semnalul pe care eu l-am preluat este că românii îşi doresc un echilibru al puterilor statului.

- Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Partidele nu au ce căuta în influenţarea modului de acţiune al instituţiilor independente.

-Acest referendum a demonstrat că în politică trebuie să existe limite. Faptul că ai o majoritate nu-ţi permite să încalci legea.

- Propun tuturor politicienilor să aibă în vedere că efortul pe care l-au făcut românii nu trebuie neglijat.

- O altă concluzie este că în societatea românească s-a creat o falie uriaşă care devine principalul risc pentru naţiunea română. Obiectivul meu este diminuarea şi dacă e posibil eliminarea acestei falii, uneori ideologică, economică, socială.

- O urgenţă majoră este reconstrucţia credibilităţii româniei.

- Dincolo de acţiunea românilor, politicienii trebuie să convingă partenerii că 3-6 iulie a fost doar o rătăcire.

- Aş atenţiona guvernul România are doi duşmani extrem de puternici: criza economică  şi seceta.

- Procesul electoral, cred că e obligaţia instituţiilor statului şi voi veghea ca responsabilii pentru iregularităţi să răspundă. este nepermis ca procese electorale să fie viciate de iegularităţi concepute şi executate în timpul jocului. România a suferit daune enorme ca urmare a loviturii de stat din 3-6 iulie. Cei care au organizat această lovitură de stat, eşuată la referendum,  trebuie să răpundă în faţa instituţiilor statului.

- Un stat în care politicienii nu mai respectă legea este vulnerabil.

 

 

Citește și: