Cristian ANDREI
36957 vizualizări 30 iul 2012

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat în această noapte, după prezentarea rezultatelor parţiale privind prezenţa la referendum, că acesta nu este valid, lucru confirmat de Biroul Electoral Central.

„Sunt mai puternic ca niciodată”, a spus preşedinte, răspunzând unei întrebări venită din partea unui jurnalist străin.

El a explicat de ce şi-a îndemnat susţinătorii să boicoteze referendumul.

„Eu nu puteam să schimb strategia de campanie până când nu aveam certitudinea că prin lege se introduce pragul de referendum. Nu este o victorie a preşedintelui Traian Băsescu. Este prima dată când sunt într-o competiţie electorală aparentă, unde votul pentru mine nu a fost o prioritate, votul important a fost pentru România. De aceea, am cerut electoratului meu să nu participe la vot”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a spus că nu putea legitima umflarea numărului de voturi la referendum şi nici faptul că fete şi băieţi în bikini au votat.

Potrivit acestuia, românii au arătat că sunt „capabili de sacrificii” dacă aceasta este condiţia „ca ţara să rămână în lumea civilizată”.

Traian Băsescu a adăugat că USL a pierdut de la alegerile locale 10%.

„Faţă de acel 49% pe care l-au obţinut la alegerile locale, au rămas cu circa 38 – 39%, au pierdut 10% din procentele avute la locale”, a spus preşedintele suspendat.

CONDIŢIILE COLABORĂRII CU USL ŞI VICTOR PONTA

„Dacă vor ieşi din ţipete demagogice, din minciună şi vor intra în dorinţa de a  consolida statul român, de a repara ce au stricat, de a schimba faţa hidoasă pe care au arătat-o democraţiei, dacă se vor decide să respecte Constituţia, legile ţării şi nu-şi vor mai pierdut să lovească instituţiile statului de drept în mine vor avea un partener”, a subliniat Traian Băsescu.

El i-a atacat pe Liviu Dragnea şi Dan Voiculescu.

„Partidele din USL sunt partide retrograde. Victor Ponta trebuie să înţeleagă că un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezintă România, trebuie să înţeleagă că victoriile prin înşelătorie nu pot fi obţinute în România. Trebuie să înţeleagă că a creşte încontinuu tensiunea şi a împărţi România în două tabere cu ajutorului securistului Felix este un lucru rău pentru România”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a explicat cum va coabita cu premierul Ponta.

„De problemele cu Fondul, salariile să se ocupe domnul Victor Ponta dacă ţine să mai fie prim-ministru. Principalul meu obiectiv este reconcilierea societăţii”, a dezvăluit Băsescu.

Citește și: