Andrei Luca POPESCU
5979 vizualizări 30 iul 2012

Premierul Victor Ponta a făcut declaraţii la Guvern, începând cu ora 18.30, despre rezultatele referendumului 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

"Acum, când s-a dovedit şi este foarte clar pentru toţi cei de bună credinţă că referendumul a fost corect organizat şi a reflectat voinţa celor care s-au prezentat la vot, este momentul să-l somez pe Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privnd lovituri de stat şi încîălcări de stat. Loviturile de stat nu se dau prin vot popular", a declarat Victor Ponta.

"Îl avertizez public să nu mai ameninţe nici persoane, nici instituţii ale statului, nici trusturi media şi mai ales pe cei 8,5 milioane de români care au venit să voteze. Avem toate mijloacele constituţionale să apărăm cetăţenii şi instituţiile acestei ţări de ameninţări.", a adăugat premierul.

"În acest moment, Traian Băsescu se reprezintă doar pe sine însuşi şi eventual pe preşedintele ungariei, Viktor Orban. Traian Băsescu nu s-a votat nici măcar pe sine. Voi cere imediat sancţionarea lui Traian Băsescu şi a celor din jurul său, dacă încearcă să facă abuzuri", a mai spus Ponta.

"Cred şi îmi doresc ca Traian Băsescu să înţeleagă şi mesajul clar dat ieri de 8,5 milioane de români, şi mesajul dat de mine astăzi şi să înţeleagă că este un preşedinte ilegitim pentru România", a încheiat Ponta.

Citește și: