Anca SIMINA
9057 vizualizări 12 mar 2013

Proiectul de regionalizare al lui Liviu Dragnea "a început prost", cosnideră preşedintele Traian Băsescu care a povestit că păstrează încă "în sertarele de la Cotroceni" varianta unei împărţiri în "12 sau 14 regiuni" pe care o discutase cu Emil Boc şi pe care fostul prim-ministru intenţiona să o treacă prin asumarea răspunderii în faţa parlamentului.

"După mine a început prost. A început cu numirile. Nu poţi să spui "asta-i legea, ăsta-i guvernatorul şi de mâine avem regiune". În primul rând trebuie să comasezi şi să electronizezi arhivele", a criticat Traian Băsescu, într-un interviu la Digi 24, modul cum actualul guvern a pus până acum problemaa regionalizării.

În acest context, preşedintele a relatat ce plănuia cu Emil Boc. "Eu vă spun cum o proiectasem dacă nu se întâmpla încercarea de a forţa asumarea cu legea sănătăţii. Era cu 12 regiuni. 12 sau 14 regiuni. În niciuna nu era creat Ţinutul Secuiesc. Se viza o asumare de răspundere care să creeze cadrul legal ca timp de patru ani să se creeze infrastructura  pentru viitoarele regiuni. Sunt nişte costuri şi nişte infrastructuri  de comunicaţii foarte importante", a adăugat şeful statului.

Proiectul a fost însă amânat pentru că, nefiind individuaalizat Ţinutul Secuiesc, "UDMR era împotrivă şi riscam căderea Guvernului fără să respire", a explicat Băsescu. Ulterior, guvernul Boc nu a mai avut ocazia să îşi asume răspunderea, fiind înlocuit de cabinetul Ungureanu.

 

 

Citește și: