Andrei Luca POPESCU
683 vizualizări 19 dec 2012

Deputatul PNL RELU FENECHIU a primit funcţia de ministru al Transporturilor în GUVERNUL PONTA II. Fostul om de afaceri din Iaşi ajunge astfel să gestioneze deciziile şi fondurile pentru şosele. Fenechiu viza mai demult un post de ministru, însă a fost lăsat deoparte la construirea primului cabinet Victor Ponta.

Relu Fenechiu controlează mai multe firme din Iaşi, printre care cea mai importantă este Fene Grup. Firma de construcţii a avut în 2011 o marjă foarte bună de profit, câştigând peste 5,5 milioane de lei, în ciuda crizei imobiliare.

Vicepreşedinte al PNL, Relu Fenechiu este trimis în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul “Transformatorul”, fiind acuzat de fraude care au prejudiciat Electrica Moldova cu aproximativ 8 milioane de lei.

Alături de el mai sunt trimişi în judecată soţia sa şi trei foşti directori de la Electrica. Procurorii susţin că firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de trasformatoare, pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova la suprapreţ.

Relu Fenechiu a promovat mai mulţi liberali ieşeni în prima linie a politicii, susţinându-i în posturi cheie. Printre aceştia s-au numărat Cristian David, fost ministru de Interne, şi Tudor Chiuariu, fost ministru de Justiţie.

Citește și: