Andreea Tobias
170 vizualizări 22 mai 2019

Întrebată, în Bacău, dacă îşi va menţine punctul de vedere legat de remanierea Guvernului, la următorul Comitet Executiv al PSD, Dăncilă a răspuns: „Este normal să avem un Comitet Executiv Naţional în care să vorbim şi despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs şi la obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii, remaniere sau restructurare. Eu sper să îi conving pe colegii din Comitetul Executiv să nu mergem pe restructurare, să mergem pe remaniere”.

Dăncilă refuzase şi anterior să meargă pe varianta restructurării Guvernului prin vot parlamentar, deşi avea asigurări din partea liderului PSD că există o majoritate confortabilă în Parlamant, anunţând că preferă un dialog instituţional şi o remaniere cu propuneri către preşedinte.

Liderul PSD Liviu Dragnea declara că nu mai este fezabil ca Executivul să meargă în Parlament pentru o eventuală restructurare, deoarece plenul este greu de convocat înainte de alegeri.

Citește și: