Departamentul Politic
1320 vizualizări 20 oct 2018

Discuţiile contradictorii dintre cei doi au avut loc în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, vineri, că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, pune la cale, în sediul central al partidului din Kiseleff, sabotarea ca edil prin întoarcerea împotriva sa a consilierilor generali social-democraţi.

Dezbaterea a degenerat până la nivelul la care Bădulescu l-a făcută pe Codrin Ştefănescu "trompetă", acuzându-l că "îmbârligă" pe toată lumea. De cealalăt parte, secretarul general adjunct al PSD a anunţat că va propune, în CEx, excluderea acestuia din PSD.

Totul a pornit de la faptul că viceprimarul Capitalei a explicat că există un plan de a crea discordie între primarul general Gabriela Firea şi consilierii generali ai PSD, prin încercarea de a inventa tot felul de lucruri. De asemenea, Bădulescu a precizat că doar doi consilieri "au căzut în mreaja şi talentul" lui Codrin Ştefănescu.

"Eu nu ştiu care dintre consilierii generali au avut această discuţie în condiţiile în care, de fiecare dată, absolut toţi consilierii au discutat absolut toate proiectele. Dacă nu ar fi fost discutate, atunci nu ar fi urcat pe ordinea de zi şi nu ar fi fost susţinute de consilierii generali. Ceea ce se încearcă acum nu este decât altceva să se ajungă la o stare conflictuală între noi şi primarul general, relaţie care la ora actuală funcţionează foarte bine, încercând să inventăm tot felul de chestiuni. Are dreptate domnul Ştefănescu că un singur sau maxim doi consilieri au căzut în mreaja şi în talentul dumnealui şi este normal, este de apreciat lucrul acesta, ca atunci când ai o situaţie de criză şi eşti lângă un lider pe care vrei să îl protejezi, prin orice mijloace să apelezi la orice fel de discordie", a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ştefănescu: Cum poţi să reprezinţi tu Bucureştiul, băi omule?

Discuţia a escaladat după ce Codrin Ştefănescu a anunţat că va propune excluderea lui Aurelian Bădulescu din PSD, la următorul CEx al partidului, iar cei doi au început să îşi lanseze acuzaţii şi replici acide.

"Domnule Codrin Ştefănescu, degeaba v-am făcut trompetă. Opriţi-vă din chestia aceasta. Taci şi lasă-mă să vorbesc! Ai răbdare! Te duci şi îmbârligi pe toată lumea! L-am căutat astăzi! M-am dus după el la restaurant şi a fugit. Asta ştie el să facă. Am vrut să mă duc şi să îi zic: <îţi pun ciorba în cap, şmechere care eşti!> A fugit pe acolo cu şerveţelul la gât", i-a spus Bădulescu secretarului general adjunct al PSD.

De cealaltă parte, Codrin Ştefănescu a replicat: "Uitaţi-vă ce limbaj de maimuţă are. Cum poate fi acest personaj bizar viceprimarul Capitalei? Cum poţi să reprezinţi tu Bucureştiul, băi omule? De unde te-a scos Gabriela Firea? Din ce pălărie te-a scos Gabriela Firea? Nu vei mai fi membru PSD! Habar nu am ce vorbeşte omul acesta care se poartă ca un golan. E treaba lui".

În schimb, Aurelian Bădulescu i-a transmis lui Ştefănescu: "Să tacă din gură. Ai aerul acesta de superioritate. Nu-l recomandă nimic".

Din nou, Codrin Ştefănescu s-a întrebat cum de Aurelian Bădulescu a fost ales viceprimar al Capitalei de către edilul-şef al Bucureştiului.

"Este alegerea doamnei Firea ca viceprimar. Dintr-o sumedenie de consilieri municipali care puteau avea acest rol de viceprimar al Capitalei, pentru că merită şi sunt performanţi", a replicat Ştefănescu.

Bădulescu: Consilierii generali au fost chemaţi la partid să dea declaraţii ca la DNA

Viceprimarul Capitalei i-a transmis colegului din PSD că reclamă mereu situaţiile de tip DNA, însă îi cheamă pe consilierii generali la partid să semneze declaraţii împotriva Gabrielei Firea, de parcă ar fi toţi Nuţu Cămătaru.

"Atenţie. Eu încă îmi respect preşedintele în funcţie. Eu îi respect pe toţi cei care au funcţii. De aceea s-au prezentat consilierii generali, pentru că au fost sunaţi de la sediul partidului, lucrătorul de acolo spunând că este de la biroul secretarului general. Au respectat solicitarea şi s-au prezentat. Iar acolo au ajuns într-o situaţie de tip DNA pe care o reclamă dumnealui, că domnule, nu e bine şi i-a pus să dea declaraţii. Ce declaraţii să dau, domnule? Tu mă chemi pe mine să dau declaraţii? Ce sunt eu Nuţu Cămătaru, ca să ne pui să dăm declaraţii?", a conchis Bădulescu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, vineri, că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, pune la cale, în sediul central al partidului din Kiseleff, sabotarea sa ca edil prin întoarcerea împotriva ei a consilierilor generali social-democraţi şi că exercită presiuni asupra consilierilor generali ai PSD să semneze declaraţii prin care să spună că sunt constrânşi să voteze la şedinţele CGMB proiecte cu care edilul nu este de acord.

Gabriela Firea îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, "să-l retragă în „cazarmă” pe Codrin Ştefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi".

 

Citește și: