195 vizualizări 17 mar 2019

Rovana Plumb a spus, întrebată dacă se va renunţa la discursul privind modificarea legilor justiţiei, aşa cum a cerut primarul Brăilei, Marian Dragomir, că este important să se urmărească măsurile din programul de guvernare.

„Partidul Social Democrat este un partid viu, în care se dezbat multe lucruri, în care fiecare are dreptul la opinie. Ceea ce este important este că urmărim pas cu pas toate măsurile pe care noi le-am propus românilor prin programul de guvernare. Una dintre aceste măsuri se referă la domeniul justiţiei. Avem nevoie de un stat de drept în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale fiecărui român să fie respectate şi să nu existe abuzuri. Fiecare părere contează, la fel de importante sunt şi măsurile din programul de guvernare”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

La rândul său, senatorul Ion Rotaru, care a fost ales, duminică, preşedinte al filialei judeţene Brăila, a declarat că problema „trebuie tranşată”.

„Cred că această problemă care s-a transformat într-o adevărată marotă trebuie tranşată şi rezolvată, aşa cum spunea şi domnul primar Dragomir, dar lucrurile s-au rostogolit atât de mult din perspectivă mediatică încât oamenii sunt într-o zonă de aşteptare pe care nu o mai
înţeleg ca şi rezultat. Cred că lucrurile trebuie să fie clarificate şi pe legile justiţiei”, a spus Rotaru.

Potrivit acestuia, organizaţia judeţeană va susţine, totuşi, punctul de vedere pe care îl va avea Guvernul pe această temă.

Discursul primarului oraşului Brăila a fost rostit în faţa participanţilor la Conferinţa Judeţeană şi a liderilor veniţi de la Bucureşti, între care Codrin Ştefănescu, Rovana Plumb, Sorina Pintea şi Mihai Fifor şi a fost aplaudat de o parte a membrilor PSD prezenţi în sală.

Acesta le-a cerut colegilor săi să renunţe la discursul privind modificările legilor justiţiei.

„Trebuie să discutăm despre realizările din judeţe, ca să ia exemplu cei de la centru. Noi vorbim despre un singur lucru. Terminaţi odată cu Legile justiţiei! Vorbim despre ceva ce nu ne caracterizează, schimbaţi discursul, stimaţi colegi de la Bucureşti. Ori le schimbaţi, ori nu le schimbaţi, dar abandonaţi subiectul. Ne face rău tuturor”, a spus primarul Marian Dragomir în timpul discursului său.

 

Citește și: