2963 vizualizări 14 nov 2016

''Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre res publica, de la dezideratul că nici o minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit. M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii. Nu am nici un chef să intru acum în discuţii despre căt de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri. Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ'', a scris Săftoiu pe Facebook.

Surse din PNL au declarat anterior pentru MEDIAFAX că decizia de a susţine iniţiativa Coaliţiei pentru familie privind modificarea Constituţiei a fost aprobată cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar cinci abţineri. În rândul celor cinci liberali care s-au abţinut au fost Adriana Săftoiu şi preşedintele PNL Sector 1, Mihai Voicu.

"Am căzut de acord că în legislatura următoare iniţiativa care este astăzi în Parlamentul României trebuie să se desfăşoare, chiar s-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referedum şi există o estimare pentru luna aprilie. (…) S-a calculat că o dată cu începerea noului Legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum, solicitarea Coaliţiei pentru familie, cele trei milioane de semnături, plus aprobarea CCR, (…)în luna aprilie, cu bugetare din partea noului Guvern", a declarat luni şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă.

Citește și: