34245 vizualizări 23 mar 2013

Alegerile din PDL s-au lăsat cu scandal în final. Cu Vasile Blaga câştigător după numărarea şi renumărarea voturilor, Elena Udrea a contestat rezultatul, susţinând că au fost mai multe voturi decât delegaţi anunţaţi iniţial. În momentul anunţului oficial al contestaţiei, sala a izbucnit ”Ruşine!”.

CE NU S-A VĂZUT LA TELEVIZOR DIN CONVENŢIA PDL. VIDEO EXCLUSIV

”E greu să pierzi, ştiu”, i-a dat replica Vasile Blaga, adăugând că el nu a pus la îndoială  corectitudinea colegilor săi nici măcar atunci când rezultatul i-a fost defavorabil.  ”Există viaţă şi după 23 martie, iar datoria noastră este să ne batem cu USL. Eu nu am umblat aseară prin hoteluri, nu am venit să vă dau mâncare şi cazare gratis”, a mai spus liderul PDL, care a convocat Colegiul Director al partidului.

Elena Udrea a părăsit sala cu susţinătorii săi care strigau ”Hoţii!” şi îl huiduiau pe Blaga. Ultima dată au anunţat 4.300 de delegaţi, dar la final 4.600 de voturi. Dl. Blaga a câştigat cu 44 de voturi peste 50%. E o neconcordanţă de aceea am contestat. Nu putem să trecem de acest spectacol?”, a spus Udrea. De altfel, ea şi-a manifestat nemulţumirea pe scenă spunându-i lui Emil Boc care încerca să o tempereze ”Nu e corect”.

Udrea a anunţat că va cere socoteală în interiorul partidului şi că speră că va fi organizat un tur doi, în care, a spus ea, are încredere să îi va învinge pe Blaga.

Vasile Blaga a fost reconfirmat sâmbătă în funcţia de preşedinte al PDL, 2.344 delegaţi votându-l în defavoarea Elenei Udrea care a obţinut 2.014 voturi. Monica Macovei a obţinut doar 209 de voturi. 

Pornit ca favorit în cursa pentru şefia partidului, Vasile Blaga şi-a păstrat avantajul în faţa Elenei Udrea în ziua Congresului. Dincolo de contrele între candidaţi, pedeliştii au fost avertizaţi încă din prima intervenţie a zilei de către Traian Băsescu că de opţiunea pe care o vor face astăzi depinde continuarea parteneriatului preşedinte-PDL. Şeful statului i-a îndemnat pe pedelişti să facă o schimbare, aşa cum a fost cea din 2001, când Petre Roman a fost înlocuit pentru că nu putea asigura creşterea partidului. Acelaşi mesaj l-a transmis şi Emil Boc care i-a făcut cadou Elenei Udrea insigna pe care i-a dat-o Traian Băsescu, în 2004, când a devenit şef al PDL.

Al treilea candidat la şefia PDL, Monica Macovei, a părut de la început fără şanse în cursă, nefiind susţinută nici măcar de delegaţii din sală prin aplauze.

Cristian Preda: PDL e divizat; Dacă se face un tur doi, votul reformiştilor va înclina balanţa

Gândul a transmis LIVE desfăşurarea congresului PDL.

UPDATE 19:52 Emil Boc: Am fost surprins când am văzut că se anunţă rezultatelor fără soluţionarea contestaţiei. Echipa de organizare m-a dezamăgit

UPDATE 19:49 Cristian Preda: Dacă se face turul 2, votul reformiştilor ar fi înclinat balanţa.

UPDATE 19:46 Elena Udrea: ”Nu vreau să mă gândesc la scindarea PDL. Vreau ca partidul să fie unit

UPDATE 19:44 Elena Udrea: ”Vom merge la sediul partidului să vedem cum se încearcă soluţionarea contestaţiei noastre.Lucrurile nu pot rămâne aşa

UPDATE 19:30 Elena Udrea şi-a explicat gestul: Ultima dată au anunţat 4.300 de delegaţi, dar la final 4.600 de voturi. Dl. Blaga a câştigat cu 44 de voturi peste 50%. E o neconcordanţă de aceea am contestat. Nu putem să trecem de acest spectacol?. De altfel, Udrea şi-a manifestat nemulţumirea pe scenă spunându-i lui Emil Boc care încerca să o tempereze ”Nu e corect”.

UPDATE 19:25 Elena Udrea a plecat din sală alături de susţinătorii săi care strigau ”Hoţii!” şi-l huiduiau pe Blaga.

UPDATE 19:20 Cristian Petrescu, susţinătorul Elenei Udrea, a cerut a contestat rezultaul şi a cerut ca rezultatele să fie nule. Sala a început să huiduie şi să strige Ruşine

UPDATE 19:02 Rezultatul oficial al votului: Vasile Blaga - 2.344, Elena Udrea - 2.014, Monica Macovei - 209

UPDATE 18:54 Anunţul că Elena Udrea a contestat votul a fost primit cu huiduieli de delegaţii la Congres.

UPDATE 18:34. Elena Udrea a cerut renumărarea voturilor. Cererea a fost acceptată, voturile urmând a fi renumărate. Susţinătorii Elenei Udrea reclamă o diferenţă de 300 de voturi faţă de cvorumul de prezenţă anunţat iniţial.

UPDATE 18:19 REZULTATE FINALE: Vasile Blaga-2404 voturi, Elena Udrea - 2013, Monica Macovei - 191

UPDATE 18:10. Surse din PDL au declarat pentru gândul că Vasile Blaga a câştigat din primul tur alegerile din PDL, obţinând, la numărătoarea a peste 97%,  2360 de voturi, în vreme ce Elena Udrea a fost votattă de 1992 de delegaţi.

UPDATE 18:o8 Potrivit unor surse din PDL, Vasile Blaga şi-a adjudecat un nou mandat de preşedinte al PDL, după numărătoarea a 95% din voturi, înregistrând un scor în jur de 55%. Elena Udrea ar fi obţinut în jur de 42%, iar Monica Macovei 3%.

UPDATE 17:46 După numărarea a 80% din voturi, Vasile Blaga conduce cu 57% în faţa Elenei Udrea, au declarat pentru gândul surse din PDL.

UPDATE 17:37 După numărarea a aproximativ 1.000 de voturi, Vasile Blaga este în avantaj faţă de Elena Udrea, au declarat pentru gândul surse democrat-liberale.

UPDATE 16:58 În aşteptarea rezultatului votului, unii democrat-liberali îşi omoară timpul la o bere.

UPDATE 16:30 Teodor Baconschi nu s-a regăsit pe lista pe delegaţilor la vot, fiind trecut pe o listă suplimentară.

UPDATE 16:00 VOTUL S-A  ÎNCHEIAT

UPDATE 15:44 Elena Udrea a votat printre ultimii delegaţi. ”Am votat pentru noul PDL. Mult a fost, puţin a rămas”, a spus ea după ce a introdus buletinul în urnă.

UPDATE 15:04 Aşa arată buletinele de vot.

UPDATE 14:37 Premierul Victor Ponta a comentat şi el pe Facebook, congresul PDL, trăgând concluzia că din discursuri nu e nimic de reţinut, Blaga e perdant, iar Băsescu ”trăieşte deja în realitatea lui”. ”Gata, am vazut suficient, petrec o sâmbată frumoasă cu Daciana şi copiii!”, şi-a încheiat Ponta postarea.

UPDATE 13:50 A ÎNCEPUT VOTUL

UPDATE 13:38 Traian Ungureanu: Dacă Blaga e duşmanul lui Băsescu atunci preşedintele nu mai are nevoie de prieteni.

UPDATE 13:37 Traian Ungureanu: Pluteşte o întrebare adresată taberei Blaga: când plecaţi? Plecăm când aducem la putere clasa de mijloc din România.

UPDATE 13:36 Andreea Paul Vass: Am şi eu un bileţel roz, pe el scrie Vasile Blaga-preşedinte.

UPDATE 13:28 Raluca Turcan: Trebuie să câştige proiectul care să ne ţină uniţi, nu cel susţinut de propagandă. Vasile Blaga nu va pune PDL la treabă pentru el.

UPDATE 13:24 Gheorghe Flutur: Va câştiga, aşa cred eu, Vasile Blaga, dar va fi un câştig al PDL.

UPDATE 13:22 Gheorghe Flutur: Nu e drept să-0i dăm doar 6 luni lui Vasile Blaga să conducă PDL. Am fost camarad de luptă cu Vasile Blaga, în ADA, în guvernul aderării. Promisiunea moţiunii este clară: 2016 PDL la guvernare şi o facem cu mandatul pe masă.

UPDATE 13:20 Gheorghe Flutur: Pentru PDL-ul condus de V. Blaga vedem provocări la care trebuie să răspundem imediat: PDL principalul partid de opoziţie, reconstrucţia dreptei în jurul PDL, PDL un partid capabil să genereze soluţii.

UPDATE 13:18Theodor Stolojan: Pe Blaga nu-l veţi găsi într-un balon deasupra partidului. Conducerea partidului nu e un hobby politic. Nu cred că PDL are timp să aleagă un preşedinte care să facă ucenicie la locul de muncă

UPDATE 13:13 Theodor Stolojan: Vă spun trei argumente pentru care îl susţin pe Blaga: atitudinea corectă faţă de cei de lângă noi. Discutăm cine e mai potrivit să conducă PDL în această perioadă grea. Dacă citiţi onest moţiunile, 95% dintre ele vorbesc de acelaşi lucru. Noi nu discutăm acum de măiestria mediatică, de a folosi cuvintele, ci de cel care este cel mai capabil să facă lucrurile să se întâmple. Nu cred că cineva are vreun dubiu că blaga are această capacitate. al treilea argument: loialitatea. Nimeni nu poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

UPDATE 13:10 Vasile Blaga: Suntem la capătul unei competiţii interne pe care o cred benefică pentru partid. Convingerea mea este că după această Convenţie nu vor fi nici învinşi, nici învingători. Învingător va fi PDL. Partidul va fi învins dacă plecăm deybinaţi, cântece de sirenă, camere de hotel şi mâncare gratuită ne vor scoate din inimile românilor. 

UPDATE 13:o8 Vasile Blaga: Uniţi, puternici, dovedim că noi avem grijă de clasa mijlocie din ţara asta.

UPDATE 13:05 Vasile Blaga; Nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Erau până la statuia Aviatorilor, nu mai aveam loc de ele.

UPDATE 13: 00 Vasile Blaga;Sunt un om care adună, nu dezbină. Voi fi preşedintele unui PDL în care să se regăsească toate generaţiile

UPDATE 12:35 Elena Udrea : ”PDL este faţă în faţă cu propriul său destin. Vin din partea celor care cred că PDL are un drum de succes. Candidez în numele celor care cred că PDL mai are viitor. Avem o istorie de succes. Trebuie să se deschid o nouă etapă de glorie. E nevoie de ceva care să ne unească, de o schimbare la vârful partidului”

 

Citește și: