Cristian ANDREI
14312 vizualizări 6 iul 2012

Preşedintele Traian Băsescu şi Crin Antonescu au avut un scurt schimb de replici în plenul Parlamentului.

„Aţi vorbit despre dictatură. Aţi văzut vreun dictator care să dea opoziţiei funcţia de prim-ministru? Aţi văzut vreun dictator care să dea opoziţiei cel mai puternic serviciu de informaţii interne şi singurului serviciu de informaţii externe. Dacă nu aţi văzut mai căutaţi dictatori”, a spus Traian Băsescu.

El i-a spus preşedintelui Senatului că dacă vorba înseamnă faptă înseamnă că a destituit şase judecători de la Curtea Constituţională.

„Înţeleg că unul din vorbitorii de la putere a spus că România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale: cel mai important nu este scris se numeşte respectarea statului de drept, pe care nu o mai faceţi. Am înţeles că domnul senator Şova era frământat că de ce mă supără că ia justiţia de la cineva. Justiţia nu trebuie luată de nicăieri. Justiţia nu trebuie luată din independenţa ei”, a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a precizat că dacă hotărârile judecătoreşti s-ar aplica parlamentarii Pâslaru, Andon şi Diaconu nu ar putea vota suspendarea sa.


„Am numit doi prim-miniştri unul se numeşte Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta paradoxal ambii şi-au propus ca obiectiv suspendarea preşedintelui. I-am văzut pe amândoi cu ochii blânzi şi umezi când le-am pus în mână mandatul şi apoi marionete ale corupţilor din partidele lor”, a descris preşedintele relaţia cu foştii premieri. 

În final el a avut un mesaj către parlamentari, dar şi unul special pentru Crin Antonescu.

„Să aveţi grijă de ţară şi de oamenii ei! Să se aplice legea educaţiei, a avea grijă de ţară înseamnă să aplicaţi cele patru coduri, a avea grijă de ţară înseamnă să creaţi locuri de muncă, a avea grijă de ţară înseamnă să nu vă atingeţi de justiţie şi de instituţiile statului”, a fost mesajul adresat parlamentarilor.

El a spus că îl aşteaptă la Cotroceni pe Crin Antonescu cu demisia dacă parlamentarii nu vor vota suspendarea sa.

„Am conştiinţa împăcată că mi-am făcut datoria faţă de ţara mea, faţă de poporul meu!”, a spus la final preşedintele Băsescu.

Citește și: