Anca SIMINA
3087 vizualizări 27 sep 2013

Gândul a demarat campania Şcoală nouă prin care îşi propune să determine ministerul Educaţiei şi autorităţile abilitate să creeze cadrul legal pentru aşa-zisul fond al şcolii, dar şi să ia măsurile necesare astfel încât părinţii, care "cofinanţează" anual sistemul de învăţământ, să nu mai fie nevoiţi să pună umărul la înflorirea afacerilor editurilor care publică auxiliare şi manuale. De asemenea, propunem schimbarea statutului juridic al şcolilor astfel încât cei care doresc să poată redirecţiona 2% din impozitul pe venit către şcoli aşa cum o pot face în prezent pentru ONG-uri.

În plus, în cadrul acestei campanii, dorim să atragem atenţia asupra felului în care banii publici sunt cheltuiţi în scopuri electorale sub pretextul îmbunătăţirii condiţiilor din învăţământ.

Până la sfârşitul acestui an, Guvenul va cumpăra, prin ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, 600 de noi microbuze şcolare vopsite în galben, care vor fi inscripţionate cu sigla «Achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2013». Întregul contract, care va fi atribuit prin licitaţie pe 1 noiembrie, va depăşi, cu TVA inclus, 16,7 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul alocând 28.150 de euro exclusiv din bugetul intern.

Blocarea posturilor în administraţia publică locală face însă ca primăriile de comună unde vor ajunge microbuzele destinate transportului elevilor la şcoală, în localităţi vecine, să nu poată însă angaja şi şoferii care să le conducă, susţine preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, pentru gândul.

Oficial, Guvernul a anunţat deblocarea posturilor din administraţia publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar are nevoie de semnătura premierului Victor Ponta, printr-un procedeu birocratic complicat care poate dura câteva luni. “Şoferul se angajează de către comună, dar dacă ai postul blocat… E o procedură atât de anevoioasă încât trec luni de zile până să obţin ceva. Ştiţi cum e? Ai mâncare în frigider, dar n-ai voie să-l deschizi”, spune liderul primarilor de comune.

Cum se fac în teren angajările "unu la unu": "Eu mă duc la prefect, prefectul la Minister, ministrul la primul-ministru"

Din 2010, posturile în administraţie sunt blocate, singurele angajări permise fiind cele care au respectat principiul "1 la 7". Cum nu au putut angaja conducători auto cu pemis pentru categoria D, obligatoriu pentru autovehiculele cu 16 locuri plus unul, primarii le-au dat, de multe ori fără acte, pe mâna unor şoferi care aveau dreptul să urce la volan sau le-au condus ei înşişi.

"Sunt situaţii în care aceste microbuze sunt conduse de cineva care are permis, uneori chiar de primari, au fost şi cazuri din acestea, sau se face un contract de prestări servicii", explică Emil Drăghici.

În iulie, premierul Ponta a anunţat suspendarea principiului "1 la 7" şi înlocuirea cu angajările "1 la 1" - pentru fiecare post eliberat se poate face concurs pentru înlocuitor. Angajările se fac însă numai cu aviz de la finanţe şi cu semnătura prim-ministrului. Un ordin semnat de ministrul Liviu Voinea şi, în locul lui Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, de secretarii de stat Sevil Shhaideh (Administraţie) şi Dan Manolescu (Finanţe) şi publicat pe 3 septembrie în Monitorul Oficial descrie amănunţit traseul pe care un primar trebuie să îl parcurgă pentru a angaja până şi un şofer. Solicitarea semnată de primar se depune la Administraţia Finanţelor Publice din judeţ până pe data de 20 a fiecărei luni. Dacă obţine avizul, acesta se comunică primarului care îşi trimite solicitarea la Ministerul Dezvoltării, împreună cu o notă justificativă. De aici, Ministerul Dezvoltării şi cel al Finanţelor înaintează în Guvern situaţia centralizată a angajărilor cerute de primarii care au plafon de salarii încă disponibil. Dacă premierul îşi dă avizul final, acesta se înregistrează la Ministerul Dezvoltării şi, în 10 zile, se comunică în comună.

"Eu trebuie să fac solicitare la prefect, prefectul la Minister, ministrul merge la primul-ministru ca să angajez un om. E o procedură atât de anevoioasă încât trec luni de zile până să obţin ceva. Trebuie să mă încadrez nu numai în resursele financiare, dar şi într-un plafon de salarii stabilit în funcţie de nişte necesităţi pe care le-am avut la începutul anului. De unde să ştie un primar la începutul anului că se vor cumpăra microbuze?", este nemulţumit preşedintele ACoR.

Emil Drăghici, primar independent în comuna Vulcana Băi - Dâmboviţa

În opinia sa, "e absolut necesar să existe un microbuz şcolar în satele în care nu există şcoală pentru a transporta elevii în altă localitate", însă, pentru a ajunge să fie şi folosite,  "există nişte bariere birocratice cum nu există în altă parte în Europa".

Cum va arăta microbuzul de 28.000 de euro

Aşa cum sunt definite cerinţele în caietul de sarcini consultat de gândul, noile microbuze vor avea motoare Diesel, minim 134 de cai putere, cutie de viteze mecanică, roţi duble în spate, servodirecţie, sistem de frânare cu dublu circuit servoasistat ABS+ESP, rezervoare cu o capacitate de minimum 80 de litri şi vor respecta normele de poluare Euro 5.

Ca măsură de siguranţă, viteza maximă va fi limitată electronic la 90 km/h.

În interiorul fiecărei maşini, va fi instalat sistem de aer condiţionat şi de încălzire cu recirculare, dar şi un cronotahograf digital, care poate înregistra datele privind timpii de lucru ai şoferilor, iar podeaua „din material cu proprietăţi ignifuge” va fi acoperită „cu suprafaţă antiderapantă de trafic intens”.

În preţul maşinii, Ministerul Dezvoltării pune la socoteală şi câte un set de anvelope de iarnă şi un altul pentru vară.  

Guvernul cere garanţie 5 ani în limita a 150.000 km de la data recepţiei finale.

„Microbuzele trebuie să se poată deplasa până la destinaţia finală, deci să fie asigurat de către furnizor plinul rezervorului de combustibil, asigurarea  RCA şi autorizaţia de circulaţie valabilă cel puţin 30 zile (...) Toate produsele livrate vor fi noi, fără a fi utilizate anterior, fără să fi avut alţi proprietari”, se specifică în caietul de sarcini.

Acelaşi caiet de sarcini menţionează încă o condiţie obligatorie: "Autovehiculul trebuie să fie inscripţionat pe una din lateralele spate cu inscripţia «Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice în anul 2013 »".

LISTA COMPLETĂ A CONDIŢIILOR IMPUSE MICROBUZELOR DE 28.000 DE EURO

Valoarea întregului contract, cu TVA inclus, poate ajunge la 76 de milioane de lei, ceea ce duce la costuri de 28.150 de euro pentru fiecare microbuz.

Sursa foto: Sistemul Electronic de Achiziţii Publice

Ultimele microbuze, 185 la număr, au fost trimise în primării în 2012, în urma unui contract încheiat în 2011 cu un dealer auto din Timişoara, RMB Casa Auto, care a fost şi singurul ofertant. La acel moment, statul a plătit 21,9 milioane pentru achiziţie, fiecare maşină costând 26.400 de euro.

Una din patru comune va primi microbuz nou din pixul lui Dragnea

Noua operaţiune "Microbuzul şcolar" i-a fost încredinţată, la nivelul Guvernului, ministrului PSD Liviu Dragnea, la care a fost transferată de la Ministerul Educaţiei care a gestionat-o până anul acesta. Odată cumpărate, după licitaţia din 1 noiembrie, cele 600 de microbuze şcolare noi vor fi repartizate prin semnătura ministrului Dezvoltării, termenul prevăzut în proiectul de contract, pentru livrare fiind de maximum 6 luni.

Astfel, una din patru comune din România va primi înainte de campania electorală pentru europarlamentare din 2014 câte un microbuz nou.

Dacă până acum erau lăsate fie la dispoziţia şcolilor, fie la cea a unor primari, după livrarea noului lot, microbuzele şcolare vor fi strict în grija primăriilor. "Premierul a decis ca microbuzele să fie gestionate de autorităţile locale", a anunţat ministrul Educaţiei, pe 13 septembrie, la Buzău.

Potrivit lui Remus Pricopie, Ministerul Educaţiei centralizase aproape 900 de cereri, cele mai multe, peste 30,  venind din Vaslui, unde copiii merg şi 20 de kilometri pe jos dus-întors până la şcoală şi din Botoşani, unde 2700 de elevi depind de acelaşi mocrobuz pentru navetă. 

Citește și: