1350 vizualizări 24 mai 2016

''Vă adresez această scrisoare pentru a vă solicita public câteva clarificări. O fac în calitate de cetăţean al Municipiului Bucureşti, oraş condus la această oră de către un lider al PNL. Din funcţia de primar general interimar al Capitalei, domnul Sava candidează la Primăria Sectorului 4, iar răspunderea politică pentru activitatea domniei sale în această perioadă pare a fi asumată de PNL.
După cum cunoaşteţi, acesta îşi desfăşoară activitatea electorală braţ la braţ cu Cristian Popescu Piedone, cel care nu a putut candida el însuşi, fiind contestat de către un grup de cetăţeni revoltaţi de modul în care fostul primar a gestionat un caz dramatic. Pentru foarte mulţi dintre aceştia, insistenţa lui Piedone de a reveni în fruntea Sectorului 4 este considerată ofensatoare. PNL face, însă, din acesta un agent electoral'', spune Tomac, candidat al PMP la Primăria sectorului 1.

El îi acuză pe liberali de ''joc duplicitar''.

''Deşi jocul duplicitar defineşte cum nu se poate mai potrivit acţiunile PNL şi, implicit, ale dumeavoastră, în calitate de conducători ai acestei formaţiuni, vă adresez rugămintea de a trata, totuşi, această scrisoare cu seriozitate şi responsabilitate şi de a răspunde în termeni cât mai exacţi. Au rămas mai puţin de două săptămâni până la încheierea acestei campanii electorale, timp în care aveţi şansa de a demonstra corectitudine şi respect faţă de cetăţenii Bucureştiului'', concluzionează Tomac.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, a declarat dumnică, pentru MEDIAFAX, că îşi continuă campania susţinut de Cristian Popescu Piedone, afirmând că nu există nicio hotărâre definitivă care să spună că acesta ar trebui să plătească pentru ceva. ''Am mers şi ne-am întâlnit cu foarte multă lume. Ne-am amintit şi noi de copilarie'', a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă a avut o acţiune electorală sâmbătă, alături de Cristian Popescu Piedone, în Orăşelul copiilor în cadrul căreia cei doi au apărut pictaţi pe faţă - Piedone ca Shrek (cu numele lui Sava scris pe frunte, n.r.), iar Sava ca Wolverine (cu Pie scris pe frunte, n.r.).

Întrebat dacă îşi continuă campania pentru alegerile locale susţinut de Piedone, în ciuda afirmaţiilor conducerii PNL, care a spus că acestă strategie electorală a luat sfârşit, Sava a afirmat că nu poate renunţa la susţinerea unui alegător din sectorul 4.

''Ne-am întâlnit, fiind un sector relativ mic, fiind pe locul patru, cinci, din Bucureşti, inevitabil şi dânsul îşi face campanie şi noi, liberalii, ne facem campanie. Ne-am întâlnit în Parcul Tineretului acolo s-au întâlnit cele două grupuri şi am mers împreună. Încă am susţinerea dânsului (...) nu pot să renunţ la susţinerea unui alegător din sectorul 4'', a afirmat Răzvan Sava.

Întrebat de ce acceptă susţinerea lui Cristian Popescu Piedone în contextul în care PNL a cerut demisia Guvernului Ponta după tragedia din Colectiv, spunând ''corupţia ucide'', Răzvan Sava a argumentat că nu există nicio hotărâre definitivă a instanţei care să spună că Piedone ''trebuie să plătească pentru anumite acţiuni''.

"Este vreo hotărâre definitivă dată de instanţă că Piedone trebuie să plătească pentru anumite acţiuni? Deocamdată Cristian Popescu Piedone este un locuitor al sectorului 4, un alegător din sectorul 4, întâmplător face parte dintr-un partid care nu are candidat la primăria sectorului 4'', a susţinut liberalul.

Sava a subliniat că este opţiunea lui Piedone să voteze unul dintre candidaţii la Primăria sectorului 4. ''Este în opţiunea dansului să voteze cu unul dintre candidaţi, se pare că eu întrunesc toate punctele pe care dânsul le vede într-un candidat şi atunci am susţinerea dânsului. Nu ştiu să existe vreo hotărâre definitivă în ceea ce îl priveşte'', a fost de părere Sava.

Citește și: