Silviu Bănilă
14904 vizualizări 8 nov 2014

Emil Constantinescu îl laudă pe Victor Ponta pentru participarea sa la „fenomenul Piaţa Universităţii”: “Dumneavoastră, domnule prim ministru, aţi menţionat de mai multe ori că aţi fost un foarte tânăr participant activ, în 1990, la fenomenul Piaţa Universităţii. Speranţele puse atunci în progresul României prin adevăr şi justiţie pot fi îndeplinite acum de generaţia tinerilor de atunci dacă ei vor avea puterea să se desprindă de tot ce a fost urât şi umilitor în tranziţia post comunistă.

Ar fi cel mai semnificativ răspuns la suferinţele celor care au luptat pentru o Românie demnă, chiar atunci când nu aveau nicio speranţă că aceasta se va întâmpla în timpul vieţii lor. Mai ales dacă acest răspuns va fi materializat atâta timp cât ultimii dintre ei mai sunt printre noi”, scrie Constantinescu în scrisoarea către Ponta, publicată de revista22.

Prin aprecierile aduse lui Ponta, fostul preşedinte al României îl loveşte subtil pe Traian Băsescu: „Toate acestea sunt fapte şi nu declaraţii, mai mult sau mai puţin ipocrite, de condamnare a comunismului”. În 1996, Emil Constantinescu a devenit preşedinte şi datorită mesajului său anticomunist, principalul său rival politic fiind Ion Iliescu.

Citește și: