Departamentul Politic
5196 vizualizări 26 feb 2019

Un proiect iniţiat de 27 de deputaţi USR, care prevedea desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

”Proiectul propus de USR pentru desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor! O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE! Secţia specială a fost înfiinţată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi politicienilor şi mafioţilor. Dar şi pentru a bloca dosare importante, cum încearcă şefa secţiei Adina Florea cu dosarul Tel Drum, în care este cercetat Dragnea,” anunţă USR pe Facebook.

Liderii formaţiunii precizează că au atras atenţia încă de la înfiinţare că secţia va fi folosită ”în mod abuziv şi în folosul infractorilor”.

”Mai mult, critici a primit şi de la Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană şi de la majoritatea magistraţilor români. Nu ne vom opri aici! Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea şi infractorii de la putere vor deveni istorie. Astăzi putem avea încredere că se poate.”

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, iniţiată de 27 de parlamentari USR, avea termen de adoptare tacită 21 februarie 2019.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de for decizional.

 

Citește și: