Diana Grigore
386 vizualizări 2 dec 2019

ORA 14:30 Orban îşi asumă răspunderea pe abrogarea OUG 114: Abrogăm sau modificăm cele mai multe prevederi

Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea şi modificarea unor prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.Premierul a precizat că sunt vizate prevederi din domeniul Energiei şi financiar bancar, dar că nu va afecta prevederile din domeniul construcţiilor.

„Abrogarea sau modificarea celor mai multe prevederi din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 114, fatidica Ordonanţă de Urgenţă. Din păcate vedem că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul Ordonanţei 114 nu se duc în direcţia pe care ne-o dorim. Aici repet, aşa pe scurt că obiectivul nostru este acela de a anula prevederile legate de domeniul energiei, taxarea în domeniul energiei. De asemenea, plafonarea preţului la care vând furnizorii energia electrică şi gazul natural către consumatorii casnici”, a anunţat premeirul Ludovic Orban, luni, după şedinţa BEX.

Premierul a mai precizat abrogarea supraimpozitării şi a suprataxării în domeniile bancare şi din domeniul comunicaţiilor, precum şi abrogarea Fondului de Investiţii.

„De asemenea, prevederile legate de supraimpozitarea sectorului financiar bancar. De asemenea, obiectivul nostru îl reprezintă abrogarea suprataxării în domeniul comunicaţiior, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcţionarea pilonului 2 de pensii. Abrogarea prevederilor legate de fondul de «fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii», care a inventat existenţa unor bani care sunt doar pe hârtie şi care nu existpă în buget, pentru a da o formă de mită către primari PSD a căror implicare în campania pentru prezindeţiale a fost urmărită de fostul Guvern Dăncilă”, a mai spus Orban.

Premierul a mai declarat că modificările aduse Ordonanţei nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcţii.

„Din păcate a abroga aceste prevederi ar duce la distrugerea sectorului de construcţii pentu că toate companiile din domeniu au schimbat practiccontractele de muncă în baza prevederilor din OUG 114”, a conchis Orban.

ORA 14:20 Premierul Orban: Există riscul dispariţiei din sistemul de justiţie a 2700 de magistraţi

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor.

„Am cerut acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de justiţie şi cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din OUG 114. În ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe domeniul justiţiei am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urmă să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor. De asemenea, prrogarea termenului de intare în vigoare care cresc de la doi la patru ani vechime necesară pentru intrarea în magistratură şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la complete de doi la complete de trei”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Şeful Executivului susţine că dacă nu vor fi luate măsuri, atunci există riscul dispariţiei din sistemul de justiţie a 2.700 de magistraţi.

„În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege iniţiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include în proiectul de lege pe care ne vom angajă răspunderea şi brogarea recursului compensatoriu”, a subliniat Orban.

 

ORA 13:55 Turcan anunţă că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Citeşte continuarea...

 

ORA 13:50 Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să îşi asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să îşi asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.

Citeşte continuarea...

 

ORA 12:00 Iohannis i-ar fi îndemnat pe liberali să preia conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Şeful statului a reiterat, în cadrul Biroului Executiv al PNL, că liberalii nu trebuie să subestimeze PSD şi să aibă în vedere că acesta este adversatul politic al partidului şi nu USR, au adăugat sursele citate. El le-a mai spus să nu accepte în partid „primari trădători”.

Potrivit surselor menţionate, preşedintele Iohannis a mai precizat că susţine alegerile anticipate.

Regulamentul Camerei Deputaţilor nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la şefia Camerei Deputaţilor.

În schimb, liberalii ar lua-o în calcul pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, în contextul în care există o sesizare la CCR privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, au spus surse din PNL, pentru Mediafax.

Curtea Constituţională a decis, miercurea trecută, să amâne pe 11 decembrie pronunţarea pe sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari independenţi, ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Klaus Iohannis a discutat aproximativ o oră şi jumătate cu liberalii, în şedinţa BEX al PNL care are loc, luni, la Parlament.

 

ORA 10:40 Prioritatea lui Iohannis: Să rezolvăm prima dată bugetul pentru 2020 / Ce spune despre modificarea legilor justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de modificarea legilor justiţiei se impune rezolvarea bugetului de stat pentru anul 2020. Şeful statului a adăugat că în paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregărirea unor măsuri urgente pentru finalul anului 2019.

Citeşte continuarea...

 

ORA 10:35 Preşedintele Iohannis: Românii vor o ţară fără PSD în conducerea statului / PSD a inhibat dezvoltarea României

Klaus Iohannis a declarat că românii nu mai vor ca PSD să fie la conducerea statului, aceasta fiind concluzia oamenilor. Şeful statului a precizat că nimeni nu ar trebui să se aştepte că îşi va schimba atitudinea în această privinţă.

„Mă aştept la o implicare totală în aşa fel încât la sfârşitul anului 2020 să oferim românilor ceea ce îşi doresc: O Românie fără PSD. Ca să fiu bine înţeles, O Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităţilor politice. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD-ului şi această chestiune vreau să fie foarte bine înţeleasă. Am spus-o de multe ori în campanie şi o repet, ca să reţinem împreună: PSD-ul a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani şi românii dovedit pe parcursul acestui an, începând cu europarlamentare, referendum şi alegerile prezidenţiale, că îşi doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare”, a afirmat Klaus Iohannis, luni dimineaţă, la începutul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Citeşte contiuarea...

 

ORA 10:30 Iohannis, despre campania electorală: Vrem să tragem câteva concluzii

„Am făcut o campanie electorală împreună, şi încă una de succes. Vrem să tragem câteva concluzii. Acum discutăm despre ce a fost în campanie, câteva concluzii. Nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezenţa mea. Asta rămâne pentru zilele următoare. Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doză în aşa fel încât să ajungă potrivit. Deci astăzi doar despre ce a fost în campania electorală”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intra la grupul PNL.

 

Citește și: