Clarice DINU
2675 vizualizări 23 ian 2012

Renunţarea la Teodor Baconschi nu este considerată suficientă de democrat-liberali, care vorbesc nu doar de o remaniere substanţială a guvernului, ci chiar de demisia premierului Emil Boc. "Aşa cum spuneam, schimbările de care avem nevoie şi noi, şi guvernul sunt mult mai cuprinzătoare, mai serioase şi cu mult mai ample", a declarat, pentru gândul, vicepreşedintele PDL Sever Voinescu. Unul dintre cei care în urmă cu un an a susţinut schimbarea premierului din funcţie pentru a rezolva problema deficitului de imagine al partidului şi guvernului, liderul democrat-liberal spune că discuţia rămâne de actualitate. "Sunt convins cum am spus, tot spun acest lucru avem nevoie de o schimbare foarte serioasă în expresia politică a partidului nostru şi exprimarea politică a partidului nostru în acest moment este guvernul", a spus vicepreşedintele PDL.

ASCULTĂ AICI DECLARAŢIA LUI SEVER VOINESCU

O demisie a premierului "este de actualitate în măsura în care face bine partidului", este de părere şi senatorul PDL Gabriel Berca, unul dintre cei care în urmă cu un an a fost printre cei care a susţinut că Emil Boc trebuie să plece de la Palatul Victoria. "Aceste discuţii vor avea loc în continuare în interiorul partidului şi sper să fie o finalitate bună pentru partid, cu sau fără premier în funcţie. De altfel, premierul a şi spus-o în nenumărate rânduri că mandatul său se poate încheia oricând şi nu se va agăţa de funcţie", a declarat senatorul democrat-liberal, pentru gândul.

Cei doi nu sunt singurii care iau în calcul varianta plecării lui Emil Boc de la Palatul Victoria. Săptămâna trecută, vicepreşedintele PDL Gheorghe Ştefan a susţinut, într-un interviu acordat gândul, că demisia guvernului este o variată de luat în calcul în cazul în care protestele de stradă vor continua.

"Poate să fie o variantă. Dacă aş fi ipocrit aş spune că sunt din PDL, trebuie să apăr PDL. Nu pot să spun lucrul ăsta. Poate să existe o variantă cu oameni unii dintre ei politici, unii tehnocraţi. Poate să fie o variantă chiar şi guvern de uniune naţională , cei mai buni oameni din fiecare partid să reprezinte câte un minister. Deci posibilităţi ar fi multiple", a spus vicele PDL.

La ora scrierii acestui material, liderii PDL se află într-o şedinţă de urgenţă la sediul central al partidului.

Citește și: