Pacala Dana - Mediafax
Kiss Edit
1190 vizualizări 4 ian 2014

Preşedintele PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că agresarea fostului lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ este "un incident neplăcut şi nedorit", dar nu crede că ar avea o conotaţie politică.

"Nu cred că are o conotaţie politică, nu cred că acei tineri au ştiut că domnul Preduţ este un fost lider politic", a spus preşedintele PDL Covasna.

În schimb, Opaiţ a afirmat că, în măsura în care fostul lider al PD Covasna a fost bătut pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară, acest fapt ar trebui să le dea de gândit politicienilor.

"În măsura în care adevăratul motiv pentru care a fost agresat este cel al necunoaşterii limbii maghiare, acest lucru ar trebui să dea de gândit politicienilor, în special celor de la UDMR, care au separat comunităţile, în primul rând tinerii, prin separarea şcolilor", a susţinut el.

Preşedintele PDL Covasna a afirmat, în acest context, că toţi factorii politici au o responsabilitate pentru incidentul din noaptea de Revelion, respectiv pentru a exista o stare de înţelegere între comunităţi.

"Toţi factorii politici au o responsabilitate ca să existe o stare de înţelegere între comunităţi. Deci politicienii au partea lor de vină, dar şi părinţii acestor tineri, educaţia pe care au primit-o ei", a spus Codruţ Opaiţ.

Fostul lider al PD Covasna Gheorghe Preduţ a depus o plângere la Poliţie, reclamând că în noaptea de Revelion a fost bătut pe stradă, în zona Tribunalului Covasna, de un grup de tineri, pe motiv că nu cunoaşte limba maghiară, în urma loviturilor bărbatul suferind o fractură costală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Nicoleta Marin, dispeceratul Poliţiei a fost sesizat, în noaptea de Revelion, că un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost agresat de un grup format din cinci sau şase tineri, în zona centrală a oraşului, în apropierea Tribunalului Covasna.

Bărbatul, despre care surse locale au declarat că este Gheorghe Preduţ, fost preşedinte al PD Covasna în perioada 1994-2001, le-a spus poliţiştilor că tinerii i-au adresat întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu vorbeşte această limbă a fost luat la bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Covasna declara, vineri, că bărbatul agresat nu le-a putut furniza poliţiştilor indicii despre atacatori şi că în zona în care a avut loc incidentul nu există camere de supraveghere, dar că "poliţiştii fac toate eforturile pentru prinderea agresorilor".

În urma incidentului, Preduţ a fost transportat la Spitalul Judeţean, iar joi a depus o plângere la Poliţia Sfântu Gheorghe.

Contactat telefonic, vineri, de corespondentul MEDIAFAX, Gheorghe Preduţ a confirmat că a depus o plângere la Poliţie, afirmând că a fost bătut de mai mulţi tineri care au în jur de 20 de ani şi că în urma loviturilor i-a fost ruptă o coastă.

El spunea că incidentul a avut loc în timp ce se întorcea de la cantina Liceului "Mihai Viteazul" din oraş, unde a petrecut Revelionul, şi că era singur, când mai mulţi tineri l-au oprit şi i-au pus întrebări în limba maghiară, iar după ce le-a răspuns că nu cunoaşte această limbă a fost luat la bătaie.

"Am fost acostat de cinci-şase tineri, care mi-au pus întrebări în limba maghiară. Le-am spus frumos că nu ştiu limba maghiară şi m-au luat la bătaie. Am multiple leziuni şi o coastă ruptă, am fost la spital, mi-au făcut o perfuzie, ecografie, analize specifice", afirma Preduţ, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori.

"Dacă îmi spunea cineva că se poate întâmpla aşa ceva în municipiul Sfântu Gheorghe, nu-l credeam", adăuga fostul lider al PD, care în prezent este pensionar.

Citește și: