Gandul.info
Departamentul Politic - Mediafax
1554 vizualizări 27 nov 2017

"Discutăm de propunerile ministerului Jutiţiei. Propunerile care se află acum în Parlament sunt total diferite de cele ale Ministerului Justitiei. Atâta timp cât ce avem noi în dezbatere nu afectează în niciun fel independenţa Justiţei, atâta timp cât toate amendamentele vin din partea asociaţiilor profesionale cât şi a CSM, despre ce discutăm?", a declarat Florin Iordache, preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă ce pachetul de legi din Justiţie, la TVR.

Întrebat dacă acestea se fac în acord cu opoziţia, Iordache a spus: "noi nu impunem absolut nimic".

"Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american, luni seara.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

Citește și: