Cristian ANDREI
1607 vizualizări 28 nov 2013

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, îl avertizează pe premierul Ponta într-o scrisoare deschisă că în teritoriu a început „devalizarea” direcţiilor care vor trece în subordinea autorităţilor locale în urma procesului de descentralizare. Liberalul a dat ca exemplu o circulară trimisă de ministerul Mediului prin care automobilele de la Direcţia de Mediu trec la Garda de Mediu, care rămâne în subordinea ministerului.

„Din păcate, înainte de a intra în vigoare această lege, a început un adevărat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autorităţile judeţene şi locale. Bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe şest şi extrem de rapid de la actualii administratori spre agenţiile şi instituţiile care rămân în subordinea ministerelor. Astfel, autoturismele din patrimoniul Agenţiilor Judeţene de Protecţie a Mediului au fost transferate, printr-o simplă semnătură, spre Garda de mediu, structură care rămâne la ministerul de resort”, susţine Uioreanu în scrisoarea deschisă.

Preşedintele CJ Cluj adaugă că este îngrijorat ca în zilele următoare să nu fie transferate şi „calculatoare, întreaga tehnică IT şi mobilierul”.

„Este un semnal de alarmă în sensul că asemenea gest poate duce la compromiterea descentralizării pe care noi ne-am dorit-o cu toţii. Am un vis urât şi sper să nu se facă, în sensul să nu mă trezesc la 1 ianuarie cu o cheie şi fără să găsesc o uşă”, a declarat pentru gândul Uioreanu.

Şeful CJ Cluj îl atenţionează pe Victor Pionta că „nu este corect să transfere instituţiile fără patrimoniu şi să oblige autorităţile locale să achiziţioneze autoturisme, tehnică IT şi mobilier.

Citește și: