Loredana Ficiu
Ioana Sfârlea
Adriana Mit
Vasile Magradean
1197 vizualizări 12 iul 2019

„Vă pot spune despre doamna premier ca politician cu experienţă, atât în politica internă, cât şi în politica internaţională. Conduce astăzi Guvernul cu rezultate foarte bune, conduce cel mai mare partid din România şi, dacă sondajele vor fi în favoarea sa, cred că este pregătită să îşi asume o candidatură. În PSD sunt mulţi colegi pregătiţi să candideze la alegerile prezidenţiale, preşedintele partidului evident fiind unul dintre ei. Are toate calităţile pentru un preşedinte de ţară. Este un om de echipă, o persoană onestă şi cred că acestea sunt calităţile pentru un preşedinte de ţară, pentru că în ultimii ani, din păcate, preşedinţii de ţară au împărţit România în două şi au fost într-un conflict continuu", a declarat Marius Dunca, preŞedinte PSD Braşov, pentru MEDIAFAX.

„În cursul zilei de luni avem Comitetul Executiv, iar candidatul va fi stabilit în Congresul din 3 august. Dacă congresul alege un candidat, cu siguranţă Organizaţia PSD Alba îl va susţine”, a spus şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a spus că filiala aşteaptă rezultatele sondajului de opinie intern care va avea loc în PSD şi care va releva cel mai bine clasat candidat.

„Tot partidul va trebui să susţină, apoi, acest candidat cel mai bine clasat în sondaj”, a precizat Nasra.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a declarat corespondentului MEDIAFAX, întrebat dacă trebuie Viorica Dăncilă să candideze din partea partidului la alegerile prezidenţiale, că „în forurile superioare se decide acest lucru. Din punctul meu de vedere, cel mai bine poziţionat în rândurile noastre trebuie să candideze. Care va fi, o să vedem, discutăm luni. Aşteptăm rezultatele sondajelor, rezultatele discuţiilor, cine îşi doreşte să participe, că până la urmă, poţi să fii bine poziţionat în sondaj şi să nu-ţi doreşti să candidezi".

De asemenea, preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a precizat că "luni avem Comitetul Executiv şi se discută acest subiect. Este demarat un sondaj, o să vedem sondajul şi o să vedem ce hotărăşte partidul".

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi, menţionând însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

În PSD sunt sondaţi, la această oră, pentru desemnarea prezidenţiabilului: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Călin Popescu Tăriceanu (candidat comun al alianţei) şi un candidat din exteriorul PSD al cărui nume nu a fost făcut public.

 

Citește și: