Diana Grigore
180 vizualizări 16 apr 2019

„Dacă ne uităm în programul de guvernare o să vedem că sunt destul de puţine puncte îndeplinite. La doi ani de mandat mi se pare destul de puţin. Nu s-a pus problema la nivelul partidului, din câte ştiu eu, ca o anumită persoană să vină în locul domnului Toader. Domnul Toader este încă acolo şi dacă nu va mai fi o să vedem atunci ce se va întâmpla”, a declarat Robert Cazanciuc, în Parlament.

Întrebat dacă va fi propus de PSD pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Cazanciuc a răspuns negativ.

„Nu am avut cu nimeni o discuţie în acest sens. Deocamdată avem un ministru al Justiţiei. Dacă îşi face sau nu treaba este o altă discuţie. Din punctul de vedere al mai multor colegi nu îşi face angajamentele din programul de guvernare. O să vedem în perioada următoare ceea ce va decide la nivel politic partidul”, a adăugat Cazanciuc.

Despre votul asupra moţiunii simple la adresa lui Tudorel Toader din plenul Senatului, Robert Cazanciuc a afirmat că PSD va vota „potrivit conştiinţei fiecăruia”.

Comitetul Executiv al PSD se reuni, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Printre temele de discuţie ale social-democraţilor ar putea fi remanierea guvernamentală, cât şi calea de acţiune cu privire la Tudorel Toader.

Sursele menţionate au adăugat că vor fi discuţii şi despre nemulţumirile social-democraţilor cu privire la ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susţinere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiţiei va fi discutată în următoarea şedinţă a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai.

 

Citește și: