682 vizualizări 12 iul 2019

„Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână. Are pe masă cel puţin două cereri să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare. Doamnă Weber, poate nu vă place că aveţi această competenţă, conform Constituţiei, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR", a scris, pe Facebook, Florina Presadă.

Senatorul USR susţine că Renate Weber trebuie să explice românilor de ce nu dă curs solicitărilor privind Codul Administrativ.

„Trebuie totuşi să aflăm şi noi de ce nu vreţi un control pe un act normativ despre care ştim că include prevederi declarate neconstituţionale anterior - cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari. Asta ca să nu mai pomenesc despre procedura adoptării lor prin ordonanţă de urgenţă: Consiliul Legislativ zice şi el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare. Doamnă Avocat al Poporului, aveţi de ales. Decizia vă aparţine. Reabilitaţi reputaţia acestei instituţii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu? Iubeşte România cu ochii deschişi!", a completat Florina Presadă.

Pe 26 iunie 2019, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcţie a fost făcută de către ALDE.

 

Citește și: