Ana Petrescu
477 vizualizări 14 dec 2019

„Ceea ce Dan Barna nu a spus este faptul că în şedinţa de miercuri, pe ordinea de zi, nu era doar cazul Olimpiei Ardelean în discuţie. Mai erau încă cinci cazuri cu şase colegi în discuţie, toţi voci critice la adresa modului în care conducerea USR a acţionat într-un fel sau altul, evident pe cazuri punctuale, nu la modul general, în condiţiile în care în aşteptare erau peste 230 de sesizări venite doar în ultimele luni”, a declarat Mihai Goţiu, sâmbătă, la Digi 24.

Prin urmare, senatorul USR a explicat că nu a fost un caz izolat cel al Olimpiei Ardelean, exclusă miercuri din partid.

„Ei bine, ne-am trezit cu această selecţie de cinci cazuri care toate seamănă din acest punct de vedere, cu aceste voci critice la adresa conducerii. Deci nu este un caz izolat. Doar întâmplarea face că nu s-a trecut mai departe, pentru că discutarea primului caz a durat mult. Apoi unuia dintre colegii vizaţi i s-a făcut rău şi şedinţa s-a suspendat, pentru că altfel am fi discutat astăzi de mai multe cazuri”, a completat Goţiu.

El a adăugat că cei din conducerea USR au încălcat principiul nesancţionării abuzive, prin excluderea din cadrul formaţiunii a Olimpiei Ardelean.

„Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei este clară încălcarea acestui principiu al nesancţionării abuzive. Totuşi după zilele acestea de tensiune, sper că şi colegii mei şi Dan Barna să citească mai atent ce înseamnă legea avertizorului public şi să înţeleagă şi de unde vine supărarea noastră, să revină asupra acestei decizii”, a mai explicat Mihai Goţiu.

Senatorul mai acuză colegii din echipa care l-a susţinut pe Dan Barna la şefia partidului că a început „o epurare a vocilor critice din USR”.

„Colegii noştri din echipa Barna cu care au candidat la alegerile interne au început o epurare a vocilor critice din USR, bazându-se eventual pe faptul că nu vom avea curajul să spunem lucrurilor pe nume, că nu ne vom mobiliza şi probabil gândindu-se că va există o presiune internă şi externă asupra noastră să nu luptăm asupra acestor lucruri, în ideea că oamenii se vor supăra pe noi că punem în pericol USR”, a conchis Goţiu.

Reacţia vine în contextul în care liderul USR Dan Barna a declarat, sâmbătă, referitor la o posibilă revenire asupra deciziei de excludere a Olimpiei Ardelean din partid, că nu este nimic de discutat despre acest subiect, având în vedere că a existat o hotărâre în acest sens a Biroului Naţional al formaţiunii.

Peste 500 de membri USR, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Goţiu, au cerut printr-o scrisoare deschisă conducerii formaţiunii să revină asupra deciziei de a o exclude pe Olimpia Ardelean din partid, transmiţând că nu tolerează „execuţiile politice”.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea a reclamat o „execuţie” miercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

 

Citește și: