Marian SULTĂNOIU
9138 vizualizări 26 nov 2014

Încercând să aflam ce se „ascunde” în spatele declaraţiei senatorului PC, Cristiana Anghel, care spunea marţi, în cadrul dezbaterii pe proiectul de buget al Senatului -2015, că ”Noi mărim bugetul DNA, mărim bugetul ANI, îl dublăm, îl triplăm şi după aceea ne mirăm de ce se întâmplă”, gândul a contactat-o pe doamna Anghel pentru a-i cere mai multe lămuriri.

În context, senatorul conservator a detaliat că problema nu a fost pusă la modul în care s-a înţeles iniţial, şi că, de fapt, a încercat să atragă atenţia asupra unor situaţii nefireşti de care se loveşte în activitatea zilnică: şoferi ai Senatului cu salarii mici, lipsa acută a consumabilelor, precum şi a obiectelor de igienă elemntară - săpun şi hârtie igienică.

„S-a ajuns într-un stadiu... Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hârtie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”, a explicat Cristiana Anghel.

Senatorul PC este, în aceeaşi măsură, foarte supărat pentru că s-a stricat imaginea demnitarului. „S-a ajuns la o fază în care, pentu câţiva inşi care au făcut prostii – prostii, puţin spus -, care au furat, care... suntem, cu  toţii, discreditaţi”, spune Cristiana Anghel.

Senatorul susţine, însă, că nu le poartă pică celorlalţi parlamentari, indiferent de culoarea lor politică. „Pe mine nu mă interesează lupta politică, nu mă interesează underground-urile. Pe mine mă interesează să fac ce am promis. Şi am promis pensii la militari, am promis salarii decente, am promis că reîinfiinţăm spitale, am promis că anulăm toate legile asumate de Boc, am promis că facem o reformă în Justiţie”.

În privinţa Jutiţiei, a DNA mai ales, Anghel şi-a exprimat o îngrijorare majoră.

„Cinstit vă spun, exact ca şi la noi, nu poţi să spui că toţi judecătorii şi toţi procurorii sunt nişte nemernici şi nişte nenorociţi. Dar printre ei există şi oameni de acest fel – dovadă, faptul că o parte dintre ei sunt condamnaţi şi sunt în închisoare. Şi atunci, nu-i ridicăm pe unii în slăvi şi pe alţii îi lăsăm aşa! Gândiţi-vă, vă rog frumos, totuşi - că asta mă deranjează pe mine grozav – cum s-a făcut marele tam-tam pe imunitatea noastră, a parlamentarilor. Şi, în primul rând, că nu este imunitate, ci inviolabilitate. Gândiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi – prin absurd -, cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?” s-a întrebat retoric Cristiana Anghel. 

Citește și: