285 vizualizări 23 apr 2012

Senatorul Petru Filip a anunţat, luni, că se înscrie în PSD, liderul social-democrat Victor Ponta precizând totodată că opoziţia a preluat majoritatea şi în conducerea Senatului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, că grupului parlamentar social-democrat i se alătură Petru Filip, un om care înseamnă foarte mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga.

Liderul PSD a anunţat că Petru Filip va activa în cadrul grupului PSD din Senat şi va fi în continuare reprezentantul PSD în Biroul Permanent al Senatului.

"Avem în acest moment în Biroul Permanent şapte voturi, faţă de cele şase ale celor de la guvernare", a mai spus Ponta.

La rândul său, Petru Filip a declarat că decizia pe care a luat-o nu este una uşoară sau simplă, dar este una "personală".

Filip a mai declarat că este convins că vor fi multe comentarii din partea colegilor din PDL, pe care îi cunoaşte de multă vreme.

"Sunt hotărât să mai pot spune ceva în politica românească, atât în partea administrativă, cu bună credinţă", a spus Petru Filip.

Plecarea din PDL a senatorului Petru Filip a fost vehiculată în cursul zilei de luni.

Filip a declarat, luni după-amiază, că are de gând să plece din PDL, spunând că în mintea sa există în acest moment această variantă şi că este o decizie personală, nefiind vorba "nici de oportunitate, nici de traseism".

"E o decizie pur personală, nu are nicio conotaţie de altă natură, sunt în politică de foarte mulţi ani, am trecut prin momente dificile, din trei mandate de primar două mandate şi jumătate am fost primar de opoziţie, deci cunosc foarte bine viaţa şi într-o parte şi în alta. Nu este vorba nici de oportunitate, nici de traseism, nici de altă natură, este efectiv o decizie personală", a declarat el.

Petru Filip este vicepreşedinte al Senatului. El este senator de Bihor.

Filip a asigurat preşedinţia interimară a Senatului după revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.

Citește și: