Eliana Radulescu - Mediafax
30 vizualizări 11 mar 2014

Senatul va avea două noi comisii permanente de specialitate - Comisia pentru transporturi şi energie şi Comisia pentru mediu -, a anunţat, marţi dimineaţă, vicepreşedintele acestei Camere Cristian Dumitrescu (PSD).

Cristian Dumitrescu a precizat că modificarea a fost determinată de faptul că astfel de comisii, pentru transporturi şi energie şi pentru mediu, au fost înfiinţate, la începutul sesiunii, în Camera Deputaţilor, iar la Senat nu existau comisii similare.

"Există ministere care au aceste denumiri, există ministru delegat pentru energie şi s-a impus această necesitate de a ne modifica şi noi structura. Procedurile de urmat sunt foarte simple: decizia Biroului Permanent se pune în aplicare, liderii de grup, la începutul săptămânii viitoare, negociază structura şi conducerea acestor două comisii, urmând ca Biroul Permanent de luni să stabilească lucrurile pentru a fi puse pe ordinea de zi şi a fi aprobate de plen, prin vot", a spus vicepreşedintele Senatului.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că va trebui modificat, în consecinţă, şi Regulamentul Senatului, prin adăugarea celor două comisii în lista celor care funcţionează deja în Senat.

Prin înfiinţarea acestor comisii permanente, numărul comisiilor de specialitate din Senat va ajunge la 20.

Citește și: