Raluca Pancu Dana Stanila
1407 vizualizări 13 feb 2017

La începutul şedinţei Comisiei juridice a Senatului, de luni, PNL a propus introducerea pe ordinea de zi şi a ordonanţei 13.

''La Comisia de constituţionalitate s-a discutat despre ambele acte normative. Una a primit respingere, alta a fost adoptată cu amendamente şi cred că este important să le gestionăm împreună, să le discutăm împreună la aceeaşi comisie, existând un risc destul de mare să dăm un semnal prost dacă am discuta şi am dezbate astăzi şi am adopta cu sau fără amendamente exclusiv ordonanţa 14. Există o temere reală ca adoptându-se ordonanţa 14 astăzi şi urmând să fie votată în plenul Senatului cât de curând, urmându-şi procedura legislativă, lăsăm o breşă pentru a putea fi activate ulterior dispoziţiile ordonanţei 13'', a cerut senatorul PNL, Alina Gorghiu, în timpul dezbaterilor.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD, Şerban Nicolae, a explicat, însă, că un calendar pentru dezbaterea ordonanţei 13 a fost deja stabilit de Birourile Permanente, astfel că propunerea a fost respinsă de membrii comisiei.

"La OUG 13 am stabilit deja că avem două runde de întâlniri, pe 21 urmează să îi invităm pe reprezentanţii CSM şi mi se părea o scamatorie mult prea ieftină ca de dragul imaginii unor politicieni să le zicem: 'veniţi voi pe 21, că noi ne pronunţăm încă din data de 13", a declarat Şerban Nicolae, după finalizarea şedinţei, la întrebarea jurnaliştilor de ce OUG 13/2017 nu a fost dezbătută tot luni.

Întrebat dacă nediscutarea OUG 13 nu lasă loc la interpretare că aceasta ar putea fi adoptată ulterior, senatorul PSD a răspuns negativ.

"Practic nu. Dumneavoastră puneţi o întrebare prezumând ceva. Pentru 13 am stabilit: vom face o dezbatere mâine, în cadrul comisiei, fără invitaţi din afară, pe 21 vom face o dezbatere şi cu invitaţi din partea unor instituţii publice", a adăugat preşedintele Comisiei juridice a Senatului.

La întrebarea jurnaliştilor dacă OUG 13/3017 ar mai putea fi adoptată, Şerban Nicolae a răspuns că nu ar vrea să anticipeze.

"Iertaţi-mă, nu mă pronunţ în numele colegilor", a mai spus senatorul PSD.

La insistenţele jurnaliştilor, Şerban Nicolae a declarat faptul că verdictul de respingere în Parlament a OUG 13/2017 nu e unul sigur.

"Niciodată nu putem să fim siguri că va fi. În primul rând, că e un proiect de lege, legea va trebui să fie respinsă. Faptul că s-ar induce ideea că s-ar încerca o scamatorie, mi se pare că e parte a unei campanii de manipulare. Niciodată până cum nu v-aţi pus problema care va fi rezultatul unui proiect de lege", a mai spus senatorul PSD.

OUG 13 se află pe ordinea de zi a Comisiei juridice pentru şedinţa de marţi, ora 15,00, după plenul în care se va vota OUG 14.

Citește și: