36 vizualizări 23 feb 2010

Un pic mai mult de Traian Băsescu şi ceva mai mult "băsescianism". Acestea ar trebui să fie curentele principale în PD-L, în viziunea intelectualilor democrat-liberali. Principalul susţinător al "băsescianismului" este Sever Voinescu, deputatul pedelist explicând, luni seară la Institutul de Studii Populare, ce anume l-a surprins atunci când s-a înscris în partid: "Cei mai mulţi dintre noi am venit în partid atraşi de proiectul Traian Băsescu ce este un proiect de dreapta. Am venit aici pentru că PD-L este instrumentul politic şi organizaţional prin care băsescianismul se exprimă. Surpriza unor ca mine nu a fost că PD-L nu este suficient de dreapta, ci că PD-L nu este suficient de băsescian. Cred că, în termenii acţiunii noastre politice, ceva mai mult băsescianism s-ar cere".

Iar Voinescu nu este singurul membru PD-L care simte nevoia unei îndrumări de la Cotroceni, ideea acestuia fiind susţinută de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase: "Resimt o mică dezamăgire pentru că adeseori nouă ne-a plăcut să ascultăm ceea ce spunea Traian Băsescu, dar ne-a plăcut mai puţin să le aplicăm, chiar dacă erau evident dorite de cetăţeni. Am renunţat treptat de-a face unele lucruri pe care le spunea. Un pic mai mult de Traian Băsescu ar fi necesar la nivelul ideilor şi acţiunii noastre politice".

Spre amuzamentul celor câteva zeci de simpatizanţi PD-L, care au dezbătut mai bine de două ore tema ideologiei partidului, Sever Voinescu a ţinut să-i transmită mulţumiri colegului său parlamentar Teodor Paleologu, pentru faptul că, declarând în urmă cu un an că Băsescu e o pleaşcă pentru PD-L, a contribuit la doctrină prin introducerea unui concept foarte important. "Îmi fac datoria de a sublinia contribuţia foarte importantă a prietenului meu Toader Paleologu pentru introducerea în circuitul doctrinar a coneceptului de pleaşcă. Într-adevăr Toader, conceptul de pleaşcă ne luminează mult când vorbim despre doctrine".

Citește și: