Gandul.info
Cătălina Mănoiu
5203 vizualizări 28 feb 2018„Un dezastru pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea aşa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte şubredă şi că nu are la bază o analiză serioasă. (...) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eşec lamentabil, penibil (...)”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a afirmat că decizia Secţiei pentru Procurori a CSM este „o decizie clară, fără echivoc ”.

„Din păcate pentru Tudorel Toader a ajuns în penibila situaţie de marioneră a liderilor coaliţie de guvernare, a lui Dragnea, Tăriceanu şi a celor care duc un război interesat, care are la bază nu căutarea dreptăţii, ci scăparea propriei piei. Este vorba despre nişte oameni care au probleme în justiţie şi consideră că războiul cu DNA şi Codruţa Kovesi este cel care ar putea să le rezolve aceste probleme”, a adăugat liderul PNL.

Orban a spus că Tudorel Toader s-a temut că dacă „nu execută comanda” va îşi va pierde funcţia de ministru al Justiţiei.

„(...) Lui Tudorel Toader i-a fost frică să nu îşi piardă funcţia de ministru al Justiţiei. Era convins că dacă nu execută comanda urma să fie schimbat din funcţie. (...)”, a susţinut Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a afirmat că atacul împotriva procurorului şef al DNA a fost premeditat.

„(...) în propunerea (de modificare a legilor justiţiei-n.r.) care a fost preluată de parlamentarii binecunoscuţi Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, în prima formă, era scos preşedintele Iohannis din procedura de revocarea şi asta îmi arată foarte clar că ei, încă de atunci, au premeditat această lovitură contra procurorului şef (...) Au scos preşedintele din procedura de revocare, deşi îl păstraseră în cea de numire a procurorilor şefi. Au premeditat acest atac împotriva procurorului şef al DNA şi acesta este obiectivul pe care îl urmăresc de un an, un an şi jumătate, de a scăpa de procurorul şef şi de a transforma DNA într-o instituţie care să nu mai deranjeze mărimile zilei şi care să nu mai îndrăznească să demareze anchete împotriva celor care este posibil să fi săvârşit infracţiuni în gestiunea funcţiilor publice pe care le-au deţinut”, a spus Orban.

Secţia pentru Procurori a CSM a dat, marţi, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

Citește și: