Ana Petrescu
627 vizualizări 7 mai 2018

"Categoric nu (sunt traseist politic - n.r.). Eu mă alătur PNL, după cum am spus cel mai mare partid din România al familiei politice al cărui purtător de cuvânt sunt. Mă veţi auzi mâine spunând exact aceleaşi lucruri pe care le-am spus până astăzi: traseseişti politici sunt aceia care dimineaţă sunt de stânga, seara sunt de dreapta, dimineaţă sunt populari, seara sunt socialişti, mâine sunt ecologişti, poimâine sunt comunişti. Evident că această definiţie nu mi se aplică. Nu va pleca nimeni de la PNL în viitorul apropiat. Astăzi arătăm că vin oameni spre PNL, nu că pleacă", a afirmat Mureşan, la finalul şedinţei biroului executiv al PNL de la Parlament.

Întrebat dacă va susţine iniţiativa PNL de modificare a Constituţiei pentru interzicerea traseismului politic, Siegfried Mureşan a spus: "răspunsul este categoric da. Această formă de traiseism pe care am văzut-o în România ultimilor 30 de ani în care oameni politici merg de la Opoziţie la guvernare, fără a fi nici de stânga, nici de dreapta, cred că a dăunat scenei politice din România şi după cum am spus în ceea ce mă priveşte consider aceste forme de traseism greşite, în special oameni politici care merg pentru anumite beneficii şi susţin poziţia PNL ca traseismul în această formă dăunătoare pentru democraţie, pentru oameni politici care dimineaţă sunt de stânga, seara sunt de dreapta, să nu mai fie permisă."

Despre faptul că PMP i-a cerut demisia din Parlamentul European, în urma negocierilor de a se înscrie în PNL "unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor", Siegfried Mureşan a spus că solicitarea este nejustificată.

"Am văzut acea solicitare. O consider nejustificată. De pe urma prezenţei mele în Parlamentul European România are foarte multe lucruri de câştigat. Sunt primul europarlamentar român care a negociat tot bugetul UE, vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete al PE şi eu ca om politic aş cere demisia politicienilor care nu au făcut nimic pentru ţară sau care au făcut lucruri rele şi nu a politicienilor care au făcut lucruri bune pentru ţară şi vor să facă şi mai multe lucruri bune", a explicat Mureşan.

Europarlamentarul a oferit detalii şi despre motivele care l-au determinat să se înscrie în PNL.

"Am fost azi în cadrul BEX acceptat ca membru al PNL şi mulţumesc colegilor pentru onoarea de a mă fi acceptat în rândurile PNL. De ce am decis să mă alătur PNL? PNL este principalul partid de centru dreapta din România, este principala forţă politică ce se opune PSD şi este principalul partid membru al Partidului Popular European din România. Convingerea mea este că pentru a scoate PSD de la guvernare este esenţial să avem un PNL cât mai puternic, cu o ofertă electorală în următoarele rânduri de alegeri de aşa natură încât oamenii să aibă toate motivele pentru a vota PNL. Obiectivul nostru este clar: câştigarea alegerilor parlamentare şi dă să dăm acestei ţări un guvern mai bun decât Guvernul Dăncilă, Guvernul Tudose sau Grindeanu sau decât guvernele pe care domnul Dragnea le poate produce în următorii ani din parea PSD.

Siegfried Mureşan s-a înscris luni în PNL, el fiind membru al organizaţiei PNL Sector 1, condusă de Victor Picu, unde este membru şi Ludovic Orban. Alte persoane care s-au înscris în urma că ceva timp în organizaţia liberală a Sectorului 1 sunt Violeta Alexandru, fost ministru pentru Dialog Social în Cabinetul Cioloş şi Mihail Neamţu, fost preşedinte al partidului Noua Republică.

Citește și: