Cristian ANDREI
15024 vizualizări 30 iun 2015

Pe 11 iunie, ca urmare a presiunii publice, ministrul Ioan Rus îşi anunţa demisia de la Ministerul Transporturilor. Au trecut trei săptămâni de atunci, iar pesedistul este în continuare ministru plin la minister, deşi demisia sa a fost înregistrată la Guvern. Nu a fost numit niciun ministru interimar în locul său, dar nici unul plin. Rus este în continuare, în mod oficial, ministru al Transporturilor. 

"Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!", scria premierul Ponta pe Facebook pe 11 iunie.

În aceste condiţii, de aproape 19 zile, Ioan Rus continuă să fie titularul portofoliului de la Transporturi, deşi în opinia publică există sentimentul că acesta a plecat de la minister. În această perioadă, Rus a venit în continuare la minister, dar a avut şi câteva zile libere, au declarat pentru gândul surse politice. 

Rus a fost obligat să îşi anunţe demisia în urma unei declaraţii făcute la Digi24. 

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a fost declaraţia care l-a obligat pe Rus să îşi anunţe demisia. 

Între timp, pesediştii au trimis de aproape zece zile la Palatul Cotroceni o altă nominalizare pentru ministerul Transporturilor, senatorul PSD Mihai Fifor. Preşedintele Iohannis nu a luat însă nicio decizie în acest caz, iar ca atare Ioan Rus este în continuare ministrul Transporturilor. 

Citește și: