Elena Crangasu
736 vizualizări 14 nov 2019

„În cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR de ieri (miercuri - n.r), am stabilit că se va desfăşura un vot de confirmare a încrederii pentru Dan Barna, vot la care vor lua parte toţi membrii partidului. Votul se va desfăşura timp de cinci zile, începând de vineri”, a declarat deputatul Stelian Ion, joi, pentru MEDIAFAX.

Biroul Naţional al USR s-a reunit, miercuri, pentru a discuta despre nemulţumirile apărute în partid cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Dan Barna a avut o videoconferinţă, luni seara, cu liderii organizaţiilor USR.

Mai mulţi colegi din partid au cerut demisia liderului formaţiunii, Dan Barna, printre aceştia numărându-se şi Cosette Chichirău şi Tudor Benga.

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat că a cerut, la videoconferinţa de luni seara, demisiile lui Dan Barna, Cătălin Drulă şi Ionuţ Moşteanu. El a precizat că i se pare „o scamatorie politică” cererea votului de încredere anunţată de preşedintele USR.

În urma discuţiilor, Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidenţiale din primul tur.

La discuţiile de la videoconferinţa de luni seara au fost reproşuri la adresa vicepreşedintelui USR Ionuţ Moşteanu şi a şefului de campanie Cătălin Drulă, pentru strategia folosită la prezidenţiale şi a felului în care a fost făcută comunicarea, au explicat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Citește și: