Andi Manciu - Mediafax
4611 vizualizări 17 feb 2015

Ilie Sârbu a fost întrebat ce părere are despre scandalul în care este implicat cumnatul premierului Victor Ponta într-un dosar privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. "În discuţii de genul ăsta nu intru, ştiţi bine că din toamnă nu am făcut niciun fel de comentarii pe niciun fel de...", a replicat Sârbu, potrivit mediafax.ro.

El a fost întrebat dacă îşi aduce aminte de declaraţiile unor lideri PSD la momentul în care fratele preşedintelui Traian Băsescu era implicat într-un dosar penal. "Nu vreau să intru în comentariul ăsta, nu am nicio calitate. Eu sunt cu problemele mele, fiecare cu ceea ce (...) Nu ştim, de ce să ne pronunţăm acuma, că mă atrageţi acuma în capcană să totuşi să vorbesc. Ne putem pronunţa? Există prezumţia aceasta de vinovăţie din start? Nu ştim. S-ar putea să...câţi oameni nu au fost chemaţi acolo şi până la urmă nu s-a întâmplat nimic", a mai afirmat liderul senatorilor PSD.

De asemenea, lui Sârbu i s-a amintit că au existat declaraţii pe o situaţie similară în privinţa fratelui lui Traian Băsescu. "Eu personal? (...) Acuma PSD-ul e format din 600 de mii de membri cel puţin. Nu vreau să...e un comentariu pe care nu l-am făcut din toamnă ştiţi bine şi nu vreau să...Să-şi facă justiţia treaba şi vom fi cu toţii fericiţi", a mai precizat Sârbu.

În luna iunie a anului trecut premierul Victor Ponta afirma, comentând cazul în care era implicat fratele preşedintelui Traian Băsescu, că şeful statului ar trebui să demisioneze. "Cred că preşedintele României şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat", a spus Ponta.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziţii la mai multe firme, pentru infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost puşi sub control judiciar, pentru sprijinirea unui grup infracţional, Mircea Cosma având interdicţia de a-şi exercita funcţia, după ce au fost audiaţi în dosarul în care e vizat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului.

Deputatul Sebastian Ghiţă a ieşit marţi de la DNA Ploieşti, spunând că a fost începută urmărirea penală în cazul său şi are interdicţie de a se întâlni cu şeful CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia Vlad Cosma, puşi sub control judiciar în dosarul în care e vizat şi Iulian Herţanu, cumnatul lui Ponta

Citește și: