962 vizualizări 18 apr 2016

Ciprian Ciucu a scris, luni, pe pagina sa de Facebook că aceasta este soluţia pentru Bucureşti.

"Cer PNL să mă susţină, cer USB să accepte alegeri primare. Ar fi un dezastru dacă primăria Bucureştiului va ajunge pe mâna Gabrielei Firea. Nu pentru că ar fi propriu-zis pe mâna dânsei, ci pentru că va fi pe mâna primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Şi va fi şi în mâna grupurilor de interese care au capturat în acest moment Primăria Bucureştiului. Gabriela Firea nu are treabă cu administraţia locală şi nici nu o pasionează. Soţul său, primarul Voluntariului, are", scrie Ciucu.

"Îmi propun ca prin aceste rânduri să vin cu o soluţie pentru ca Pandele să nu-şi întindă influenţa şi peste Bucureşti.

Soluţia pe care o văd presupune ca forţele de centru-dreapta, adică PNL, USB şi M10 să adopte o modalitate democratică şi participativă pentru a susţine un candidat unic: pe cel mai bine pregătit dintre candidaţi, pe acela cu cele mai sănătoase valori democratice şi cu cea mai bună viziune de dezvoltare pentru Bucureşti.

Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred că PNL ar trebui să mă susţină pe mine şi să avem alegeri primare între mine şi Nicuşor Dan, pentru ca dreapta să vină cu un candidat unic, deja testat şi validat democratic.

Avantajele acestei soluţii sunt următoarele:

- PNL s-ar trezi din visul urât care l-a adus în situaţia de a propune un candidat care reprezintă orice dar nu liberalismul;
- Am avea de facto alegeri în două tururi şi am trage o palmă PSD-ului care şi-a croit legislaţia electorală după propria-i măsură;
- Dezbaterile dintre mine şi Nicuşor Dan vor capta atenţia presei şi a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul şi vor pune în plan secund o eventuală candidatură ce ar putea fi anunţată în ultimul moment de către Traian Băsescu.

Există timp suficient şi mijloace pentru alegeri primare. Candidaţii sunt pregătiţi, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei săptâmâni ar fi suficiente pentru ca oameni să-şi dea seama cine merită să fie primarul Bucureştiului'', susţine Ciucu.

Citește și: