Cristina ANDREI
64451 vizualizări 16 ian 2018

„Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui", a spus Lia Olguţa Vasilescu luni seara, la TVR. 

Vasilescu a adăugat că propunerea nu a fost discutată oficial cu membrii PSD până acum, însă juriştii partidului au evaluat înaintea această variantă. 

Pentru liberali, Vasilescu a avut un mesaj scurt: să mai aştepte până la viitoarele alegeri dacă vor să ajungă să guverneze. „Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile", a spus ministrul Muncii. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai numească un premier PSD, că probabil preşedintele nu este fericit de situaţia actuală, dar crede că va respecta majoritatea parlamentară.

"Preşedintele Klaus Iohannis nu este fericit probabil de situaţia în care am ajuns. Cred că preşedintele va respecta însă Constituţia şi majoritatea parlamentară", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx care a decis retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Liderul PSD a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu şi va avea marţi o întâlnire cu acesta.

Întrebat dacă PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, Dragnea a declarat: "noi suntem de pregătiţi de alegeri oricând dar nu cred că se gândeşte preşedintele la asta".

Citește și: