Cristian ANDREI
6943 vizualizări 25 nov 2011

Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc i-au transmis lui Victor Ponta că subiectul suspendării preşedintelui Băsescu poate trage în jos PSD la alegerile din 2012.

Primarul Sectorului 5 i-a reproşat lui Victor Ponta că nu s-a consultat cu partidul înainte să anunţe că PSD vrea să-l suspende pe Traian Băsescu, ci doar cu Crin Antonescu.

"Cred că este greşit că dumneavoastră luaţi deciziile cu Crin Antonescu şi noi le aflăm de la televizor. Mergem la o înfrângere, noi ştim cu toţii că nu putem să-l schimbăm pe Traian Băsescu mâine. Nu ne ajută o decizie pe care o luăm şi dacă mergem pe stradă şi întrebăm pe toată lumea ne va spune că nu avem forţa necesară să facem nimic. O să apară o copilărie şi noi, parlamentarii şi toate forurile celor trei partide luăm această decizie ca să ne aflăm în treabă. Părerea mea personală este că s-a înţeles cu totul şi cu totul altceva, nu că vrem să-l schimbăm pe Traian Băsescu", i-a spus Marian Vanghelie preşedintelui PSD în şedinţa de marţi a Comitetului Executiv.

Vicepreşedintele PSD l-a atacat pe co-preşedintele USL, Crin Antonescu, spunând că "are o problemă cu acesta".

Dialogul dintre Victor Ponta şi Marian Vanghelie - Comitetul Executiv al PSD 22 Noiembrie

"Eu am o problemă vizavi, nu de domnul Victor Ponta, ci de domnul Crin Antonescu. Eu am senzaţia că domnul Crin Antonescu ne ceartă mereu la televizor. Aţi văzut ce a spus despre domnii Adrian Năstase, Ion Iliescu. Domnul Crin Antonescu ne pune la colţ, ne spune ce înseamnă democraţia în partid, ne spune ce avem de făcut. Ceea ce se întâmplă la nivelul USL nu ne ajută cu nimic. Cred că oamenii din partid sunt supăraţi vizavi de atitudinea lui Crin Antonescu pentru modul în care ne ceartă la televizor el pe noi", şi-a îndreptat tirul pesedistul spre liderul PNL.

Victor Ponta a intervenit, cerându-i lui Vanghelie să înceteze atacurile la adresa partenerului de alianţă.

"Marian, pot să te rog să vorbeşti despre noi, cei de aici. Dacă ai venit la CEX-ul PSD să îl cerţi pe Crin Antonescu cred că ai greşit. Ideea este următoarea: eu am venit astăzi şi dacă nu ai înţeles îţi mai spun o dată ca să înţelegi şi tu v-am explicat că decizia se va lua de conducerile celor trei partide. Nu o să te las să te cerţi tu cu Crin Antonescu. Nu mi-ar plăcea să fiu certat în şedinţa PNL", i-a tăiat avântul lui Vanghelie Ponta.

Ponta: "Cu suspendarea facem paşi prudenţi". Hrebenciuc: "Ar trebui să fim foarte atenţi cu suspendarea"

Acţiunea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a fost pusă sub semnul întrebării în interiorul Comitetului Executiv şi de Viorel Hrebenciuc.

"Data trecută când a fost suspendarea, efectul pervers al suspendării a fost următorul, PD avea între 25-28% în sondaje şi după suspendare a avut 51%. Atunci era în 2007 şi mai aveam timp până în noiembrie 2008. Am muncit mult, dar acum dacă PDL va creşte iar în sondaje nu mai avem când să reglăm acest lucru pentru că suntem în an de campanie electorală. Din acest punct de vedere ar trebui să fim foarte atenţi", a fost poziţia exprimată de Viorel Hrebenciuc.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan, a adăugat că demersul "se va împotmoli în Parlament".

"Nu cred că este cineva în sală care îşi face iluzii în speranţa unei reuşite a acţiunii pe care o pornim. Începem să deschidem prea multe fronturi şi nu ştiu dacă armata poate duce pe mai multe fronturi. Acţiunea de suspendarea trebuie făcută doar pentru a arăta lumii întregi că avem o dictatură în România", a susţinut Stan.

Preşedintele PSD le-a explicat colegilor că USL va face "paşi prudenţi" pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi că în prima fază va fi redactat documentul suspendării, după care va urma o discuţie în grupurile parlamentare ale celor trei partide ale Opoziţiei.

Citește și: