Eliana Radulescu - Mediafax
354 vizualizări 30 sep 2013

Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, potrivit anunţului făcut luni de ministrul de Interne Radu Stroe, înainte de întâlnirea pe care o are la Senat cu parlamentari PSD.

"Dacă terminăm azi-mâine cu succes, miercuri intră în şedinţa de Guvern", a declarat Radu Stroe.

Întrebat dacă s-a sfătuit cu premierul atunci când a semnat proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Radu Stroe a refuzat să comenteze: "Nu cunosc".

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut şi adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca "să se împace capra cu varza", după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Stroe a arătat, la începutul şedinţei de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuţii cu membrii societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale.

În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a "atenuat" din sancţiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeaşi zi, sancţiunile din noua legislaţie rutieră din proiect au fost micşorate substanţial faţă de proiectul iniţial.

Citește și: