Diana Grigore
507 vizualizări 15 mar 2019

„Domnul preşedinte a venit astăzi la Summit-ul organizat de ministerul pe care îl conduc şi de către Guvernul României, a vorbit despre preşedinţia României lăsând cumva să se înţeleagă că este foarte responsabil de lucrurile bune care se întâmplă. Nu, domnia sa a făcut şi face tot ce se poate să ne blocheze. Nu s-a referit nicio secundă la performanţa Guvernului în ceea ce priveşte închiderea dosarelor şi a Preşedinţiei rotative. Domnul preşedinte face ceea ce pe noi deja nu se mai surprinde. Este într-o canmpanie electorală permanentă. Ne-a tărăgănat şi ne-a blocat cu bugetul aşa cum ştiţi cu totţii. Domnul preşedinte, ca să evit cuvântul minciună, face tot ceea ce ţine de domnia sa să îşi hrănească sau să hrănească electoratul care începe să îi fugă de sub picioare dacă e să mă refer la cei de la USR şi PLUS. Trebuie să fie foarte virulent şi foarte viollent, sincer nu îi şade bine. Cred că este orice, dar mai puţin un preşedinte responsabil”, a declarat Daniel Suciu, vineri, la Parlament.

Întrebat dacă PSD nu a întârziat cu bugetul de stat pentru anul 2019, Suciu a răspuns: „Cu toţii am întârziat”.

Ministrul Dezvoltării a criticat decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a se alătura protestului #şîeu.

„Am văzut o chestiune care trebuia să fie foarte responsabilă din partea preşedintelui apropo de meciuri şi de ping pongul domniei sale cu bugetul a ales să spună #şîeu. Eu spun că Guvernul României astăzi, cred că la ora 12,30, prin ministrul Transporturilor demarează primul tronson al autostrăzii Moldova prin centura de patru benzi a Bacăului şi cred că orice politician responsabil ar trebui să fie puţin mai introspectiv să vadă dacă a fost într-o poziţie de demnitate publică şi a făcut ceva pentru a avea România autostrăzi, iar dacă background-ul este pozitiv abia atunci poate să acuze pe ceilalţi. România şi Guvernul României fac tot ceea ce este nevoie ca să demarăm construcţia de autostrăzi. Veştile sunt bune. Începem astăzi cu Bacăul. Nu vreau să discut despre populismul preşedintelui care a semnat pentru pria oară un proiect de lege care a fost aprobat în Parlament şi lucrurile vor fi în regulă pentru că ne dorim foarte mult să performăm şi în acest domeniu”, a conchis Suciu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, anterior atacând PSD pentru că nu a făcut vreo modificare la legea transmisă pentru reexaminare.

Şeful statului a mai anunţată că se va alătura protestului „România Vrea Autostrăzi”, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, în care zeci de mii de persoane vor opri activitatea la ora 15.00, timp de 15 minute.

Şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus că se va alătura acestui protest.

Citește și: